Възрастни ученици получиха удостоверения за грамотност

На 49 „ученика“, успешно завършили първия етап на проект „Нов шанс“, вчера бяха връчени удостоверения. Целта на този проект е  да бъдат ограмотени неграмотни хора над ученическа възраст– да четат, пишат и смятат. Чрез това обучение те трябва да придобият ключови умения, което се предполага, че ще ги направи по-конкурентно способни на трудовия пазар. ОУ„Св. св. Кирил и Методий” -град Първомай е единственото училище в общината, което работи по проект „Нов шанс за успех”, финансиран по ОПРЧР.

Събитието бе открито от директора Елена Добрева, която говори за необходимостта от учене през целия живот и обобщи дейността на училището през първия етап. Кандидатите за обучение са били повече от 70, формирани са 5 групи (една в І-ІV клас, две в V клас, по 1 в VІ и VІІ клас). В официалните списъци на проекта са били включени 56 обучаеми на възраст между 17 и 65 години. Завършилите успешно са 49. Екипът, осъществил обучението, се състои от директор, счетоводител и 15 учители,  в т.ч. четирима начални учители.

В началото на тържеството поздрав към завършващите отправиха ученици в задължителна училищна възраст, участници в СИП „Вокална група” с ръководител Ваня Павлова и СИП „Танцов състав” с ръководител Николина Андреева. Със своите изпълнения те изненадаха „съучениците си“ - големите обучаеми. Получи се една приятна среща на поколенията.

   След поздравите директорът на училището Елена Добрева връчи удостоверенията и рекламни тениски на завършилите успешно клас по проект „Нов шанс за успех”.

   Празникът продължи с още песни. Събитието бе запечатано с обща снимка на обучаеми и екип, което повиши градуса на доброто настроение в това паметно за много хора събитие.”Учениците” с основание изразиха гордостта си от това, че са успели да направят нещо добро за себе си, за бъдещето си, а учителите – удовлетворение от добре свършената работа.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини