16 °C

Възрастни ученици получиха удостоверения за грамотност

На 49 „ученика“, успешно завършили първия етап на проект „Нов шанс“, вчера бяха връчени удостоверения. Целта на този проект е  да бъдат ограмотени неграмотни хора над ученическа възраст– да четат, пишат и смятат. Чрез това обучение те трябва да придобият ключови умения, което се предполага, че ще ги направи по-конкурентно способни на трудовия пазар. ОУ„Св. св. Кирил и Методий” -град Първомай е единственото училище в общината, което работи по проект „Нов шанс за успех”, финансиран по ОПРЧР.

Събитието бе открито от директора Елена Добрева, която говори за необходимостта от учене през целия живот и обобщи дейността на училището през първия етап. Кандидатите за обучение са били повече от 70, формирани са 5 групи (една в І-ІV клас, две в V клас, по 1 в VІ и VІІ клас). В официалните списъци на проекта са били включени 56 обучаеми на възраст между 17 и 65 години. Завършилите успешно са 49. Екипът, осъществил обучението, се състои от директор, счетоводител и 15 учители,  в т.ч. четирима начални учители.

В началото на тържеството поздрав към завършващите отправиха ученици в задължителна училищна възраст, участници в СИП „Вокална група” с ръководител Ваня Павлова и СИП „Танцов състав” с ръководител Николина Андреева. Със своите изпълнения те изненадаха „съучениците си“ - големите обучаеми. Получи се една приятна среща на поколенията.

   След поздравите директорът на училището Елена Добрева връчи удостоверенията и рекламни тениски на завършилите успешно клас по проект „Нов шанс за успех”.

   Празникът продължи с още песни. Събитието бе запечатано с обща снимка на обучаеми и екип, което повиши градуса на доброто настроение в това паметно за много хора събитие.”Учениците” с основание изразиха гордостта си от това, че са успели да направят нещо добро за себе си, за бъдещето си, а учителите – удовлетворение от добре свършената работа.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 01.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ще се справите с хаоса край себе си, ако заложите на умението си да организирате и внасяте ред. С търпение и такт ще постигнете повече, отколкото с демонстрация на изключителността си. Денят е различен и интересен, а при желание може да го завършите в компанията на любим човек.
01 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ангажиментите днес ще ви потопят в динамиката на ежедневието. За да ви спори не допускайте някой да се намесва в делата ви. Дава ви се шанс да реализирате плановете си, не се колебайте да действате. Избягвайте конфликтите, особено с хора, с които сте свързани, било служебно или емоционално.
01 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Няма да ви липсват проблеми за решаване, но можете спокойно да се облегнете на едно сигурно рамо. Партньорът ви е до вас. Ще останете доволни от развитието на ваш страничен проект. Не пестете усилията си и скоро ще се радвате на добри резултати. Повече внимание отделете на здравето си.
01 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Решения, важни за бъдещите ви реализации ще ви накарат да потърсите мнения и се допитате до експерти в сферата, в която работите. Няма да ви липсват възможности, от вас зависи да ги оцените, като такива и да се възползвате от тях. Нечие присъствие ще ви въздейства романтично.
01 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Насочете част от енергията си към подобряването на отношенията с близък човек. Денят може да се окаже решаващ в тази посока. Непредвидени събития значително ще ви улеснят. Не придавайте толкова голямо значение на дреболиите. Ситуацията около вас е много благоприятна и просто трябва да се възползвате.
01 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Този ден ще е изпълнен с емоции. В чудесно настроение сте и се раздавате изцяло, а това понякога е доста изтощително. Съветите ви ще бъдат от полза за ваш близък приятел. Сигурно ще съжалявате, ако пропуснете очертаващо се събиране. Среща с интригуваща личност ще ви вълнува вечерта.
01 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Днес предприемате реални стъпки към дейност, която ви привлича отдавна. Отдават ви се добри възможности, опитайте се да ги оползотворите без чужда помощ. Ще имате успех, ако продължите да работите по начина, по който сте работили досега. Ще останете доволни от предложението, което съвсем случайно получавате.
01 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Стойте далеч днес от дребни спорове, които само могат да ви развалят настроението. Денят е добър за вас, тъй като ще получите добри новини, които отдавна очаквате. За онези, които търсят работа, денят може да се окаже особено благоприятен. Насочете усилията си в правилната посока и доброто няма да закъснее.
01 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Теми, от които малко сте се интересували до днес ще привлекат вниманието ви. Деловите Стрелци да не приспиват бдителността към конкуренцията си, последните развития говорят за подценяването им, което не е препоръчително. Личност, която не спира да ви вълнува ще ви изненада приятно.
01 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят е подходящ за срещи, запознанства и развлечения. Привлечени сте от представител на противоположния пол и това ви изпълва с надежди. Отпуснете се и се забавлявайте. Решенията ви, отнасящи се до ваши проекти са на път да се реализират. Не бъдете прекалено мнителни, сами си пречите да бъдете обективни.
01 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Работата ви носи много предизвикателства днес и трябва да бъдете пределно концентрирани за да се справите с всичко, което ви предстои. Въпрос чието разрешаване отдавна отлагате, днес ще ви застави да се заемете по-сериозно с него. Моментът е много подходящ за уреждане на проблеми свързани с дома или семейството. Ще бъдете много улеснени в това отношение.
01 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Бъдете повече реалисти и не се оставяйте на емоциите да ви водят. С вътрешното си озарение ставате привлекателни за околните, а вие знаете как да използвате даденостите си. Възможни са разочарования поради разминаване на реалностите с мечтите ви. Трудът ви няма да остане неоценен, не се щадете.
01 окт 2020
Последни новини