Клуб "Приятели на цветята" ще озелени училището в Дебър

На паметната за историята ни дата 19 февруари, учениците от клуб „Приятели на цветята“ поднесоха представителната си изява „Цветя за Левски“. Родители и гости се запознаха с дейността на клуба. Те видяха изработените от децата албуми и "растителни" паспорти  и  изложба с нарисувани от тях цветя. Малчуганите показаха и  практически познания. Те разпознаваха различни видове растения, а имената им вписваха в „кръстословица“, в общото поле на която се получи името на Васил Левски.  С помощта на интерактивна дъска  децата попълниха тест за живота на Дякона.

Учениците от клуб „Приятели на цветята“ са си поставили за цел да направят училището, в което учат по- красиво. Освен теоретична подготовка, бъдещите градинари се грижат за разсад, който през пролетта ще засадят в градинките около школото си.  Средствата за посадъчния материал и нужните инструменти са осигурени от програма „УСПЕХ“ по проект „Да направим училището привлекателно за младите хора“.

Ръководителката им Петя Жекова е подготвила редица интересни занимания за бъдещите градинари. Децата вече с нетърпение очакват разходката до ботаническата градина на БАН през един от „най-цветните“ месеци – май.  

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини