МВР погна крими контингента - 737 задържани

Мащабна комплексна операция за установяване и неутрализиране на активния криминален контингент бе проведена на територията на страната, съобщава пресцентърът на МВР.

Проверени са били общо 5 877 търговски обекта и 104 281 лица. От тях 186 са малолетни и непълнолетни, открити в барове след 22 часа.

Задържани са общо 737 души. От тях:

- 580 с полицейска мярка до 24 часа

- 28 с прокурорско разпореждане до 72 часа

- 7 с наложена мярка "задържане под стража"

- 5 с влязла в сила присъда "лишаване от свобода"

- 1 отклонил се от изтърпяване на присъда

Установени са 83-ма обявени за издирване по следствени дела и досъдебни производства, в това число и такива, за които има издадени международни заповеди за арест.

В домове за временно настаняване на малолетни и непълнолетни са настанени 9 момичета и момчета.

Проверени са 31 589 МПС-та. 20 от тях били обявени за издирване.

За извършени престъпления от общ характер и констатирани закононарушения по време на операцията са образувани общо 253 досъдебни производства. Съставени са 2 701 административни акта, наложени са 2 548 глоби по фиш и са издадени 887 разпоредителни и предупредителни протокола по чл. 55 и чл. 56 от ЗМВР.

Най-много са констатираните нарушения за неправилно паркиране - 674.

По време на реализираната операция няма възникнали инциденти и пострадали служители на МВР. Участвали са служители на главните дирекции "Борба с организираната престъпност", "Гранична полиция", "Национална полиция", "Пожарна безопасност и защита на населението", колегите им от СДВР и областните дирекции на полицията.

Превенция и реализиране на проактивен подход в противодействието на престъпността и опазването на обществения ред. Като такива описва пресцентърът на МВР основните цели на операцията: "Ограничаване на престъпленията против собствеността, наркоразпространението, незаконното притежание на оръжие и боеприпаси, противозаконно отнемане на моторни превозни средства,  контрабандата и разпространението на цигари и алкохол без акцизен бандерол, трафика на хора, проституцията и сводничеството, незаконното преминаване на държавната граница, незаконната лихварска дейност."

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини