Мъж се нуждае от помощ в грижите за своята любима

С молба за помощ се обърна към нас Иван Георгиев Василев. Той се нуждае от работа, пари или просто подкрепа в грижите за своята любима Вили. В писмо, на 4 страници, което е озаглавил „До последен дъх с Вили“,  Иван е описал историята си с жената, в която се влюбва през 1992 и обича до днес, въпреки че  е тежко болна и неподвижна. И двамата са имали предишни семейства и са отгледали  деца. През годините са живели и работили на различни места в София и областта. Безработицата и все по- трудния живот ги принуждават да се съберат под един покрив със семействата на нейните синове и дъщеря й. Както често се случва, това създава проблеми в отношенията между поколенията. Оказва се, че Виолета няма дял в къщата. Тя получава вътремозъчен кръвоизлив и остава инвалид. 2 години Иван се грижи за нея, но в един момент грубо и неочаквано за него, децата му събират багажа и му посочват вратата. Разменят си обиди и обвинения и той се прибира сам в Първомай в края на септември миналата година. За огромна изненада на изгонения съпруг, след 2 месеца е повикан отново в София. Вили го пита дали може да дойде с него в Първомай. През декември той я прибира при себе си, но тук няма работа, няма доходи и няма кой да му помогне дори само, за да я качи на количката и да я изведе на разходка.

Иван научава за проекта за асистенти и помощници, който стартира в началото на февруари тази година. Подал е документи както за  Виолета като ползвател, така и за себе си като асистент. Но дори и да бъдат одобрени, ще могат да се възползват от тази възможност най- рано през месец май.  Иван се опитва да намери изход и чрез Наталия Симеонова и „Предай нататък“, но предаването е временно спряно. Продължава да търси работа. „Много съм притеснен за здравето на съпругата си, която обичам и не мога да живея без нея“ завършва писмото си той.

В редакцията разполагаме с всички координати на Иван Василев. С радост бихме свързали всеки, който може и желае да му помогне.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини