1 °C

Мъж се нуждае от помощ в грижите за своята любима

С молба за помощ се обърна към нас Иван Георгиев Василев. Той се нуждае от работа, пари или просто подкрепа в грижите за своята любима Вили. В писмо, на 4 страници, което е озаглавил „До последен дъх с Вили“,  Иван е описал историята си с жената, в която се влюбва през 1992 и обича до днес, въпреки че  е тежко болна и неподвижна. И двамата са имали предишни семейства и са отгледали  деца. През годините са живели и работили на различни места в София и областта. Безработицата и все по- трудния живот ги принуждават да се съберат под един покрив със семействата на нейните синове и дъщеря й. Както често се случва, това създава проблеми в отношенията между поколенията. Оказва се, че Виолета няма дял в къщата. Тя получава вътремозъчен кръвоизлив и остава инвалид. 2 години Иван се грижи за нея, но в един момент грубо и неочаквано за него, децата му събират багажа и му посочват вратата. Разменят си обиди и обвинения и той се прибира сам в Първомай в края на септември миналата година. За огромна изненада на изгонения съпруг, след 2 месеца е повикан отново в София. Вили го пита дали може да дойде с него в Първомай. През декември той я прибира при себе си, но тук няма работа, няма доходи и няма кой да му помогне дори само, за да я качи на количката и да я изведе на разходка.

Иван научава за проекта за асистенти и помощници, който стартира в началото на февруари тази година. Подал е документи както за  Виолета като ползвател, така и за себе си като асистент. Но дори и да бъдат одобрени, ще могат да се възползват от тази възможност най- рано през месец май.  Иван се опитва да намери изход и чрез Наталия Симеонова и „Предай нататък“, но предаването е временно спряно. Продължава да търси работа. „Много съм притеснен за здравето на съпругата си, която обичам и не мога да живея без нея“ завършва писмото си той.

В редакцията разполагаме с всички координати на Иван Василев. С радост бихме свързали всеки, който може и желае да му помогне.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 16.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят ви ще премине по-леко, наситен с приятни емоции и срещи. Ще ви се отдава без затруднения да решавате въпроси от професионален, обществен и личен характер. С колегите си бъде коректни, както и с всеки друг, ако искате да приключите навреме и без нежелани последствия общите ви задачи.
16 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Несвойствени за вас занимания ще отнемат част от времето ви, но няма да съжалявате. Добри попадения в сферата на недвижимите имоти, както и в рекламата и бизнеса, като цяло. Нищо не е случайно, за успеха си сте работили много, днес ще берете плодовете от този труд. Движете се повече и общувайте с приятни хора.
16 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Денят ви ще е успешен и наситен с преживявания. Преуморявате се с работа, но има защо. Ще получите добра оценка и предложение за промяна на работното място. Финансовите придобивки ще ви радват, а също и доверието на хората към вас. Ще получите нови възможности за реализация и социален възход.
16 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Отнасяйте се с разбиране към градивната критика по ваш адрес. Със сигурност има какво да научите за себе си, въпреки опита и квалификацията ви. Истина е, че имате повече разходи през тези дни, но по-важно е, че ги правите с желание – за подаръци и други удоволствия. Настроението ви в никакъв случай няма да пострада.
16 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате върху какво да се съсредоточите, за това ще си спестите излишните приказки. Отдадени на работата си, ще се вглеждате в променящите се бързо събития и ще търсите своето място в тях. Няма да ви бъде трудно, с логичното си мислене и действия бързо ще си осигурите добри позиции.
16 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Активността ви ще ускори развоя на делата, насочвайки събитията в благоприятна за вас посока. В общуванията си бъдете търпеливи и не създавайте напрежение на хората, които не се отличават с вашите качества. По-възрастен човек ще ви заяви намеренията си относно предстоящо събитие.
16 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Днес сте особено привлекателни за околните, чувството ви за хумор и младежкото ви излъчване до голяма степен ще ви помогнат в деловите ви срещи. Дори по време на напрегнати преговори успявате деликатно да разведрите обстановката.
16 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Готовността ви да сте полезни и добрата ви подготовка, ще направят възможно постигането на всичко, с което се захванете днес. Ще получите потвърждение на казаното много скоро. Смелите ви ходове и вниманието на което се радвате, ще доведат до положителни развития в живота ви.
16 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Динамичен ден, който в края си може да стане и уморителен. Ще се поздравите с постигнато разбирателство с хора от обкръжението ви. Други от вас ще засилят общуването си с колеги и познати, помагайки им да подобрят душевното си равновесие. Силни сте и внушавате доверие и надежда, когато го желаете.
16 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Възползвайте се от собствената си изобретателност. Можете да бъдете доволни от себе си по отношение на деловите си ангажименти и това няма да е случайно. Стремете се към повече прозрачност във взаимоотношенията си с хората около вас. Забравете миналото и се съсредоточете върху настоящето.
16 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Поставяте си постижими цели, които няма да ви затруднят. Успявайки в намеренията си, ще подобрите вярата в собствените си сили, а с нея и мотивацията си да продължите напред. За награда ще изживеете вълнуващи мигове с човек, когото харесвате. Също така ще се ползвате от услугите на тези, които ви обичат.
16 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Здравословното и физическото ви състояние е отлично. Започвате добре новата работна седмица, имате много нови планове, върху които съсредоточавате усилията си. Напрежение е възможно да се появи от страна на интимния ви партньор, затова бъдете внимателни. Вие сте решаваща страна в случая.
16 яну 2021

Случаен виц

Последни новини