Уточняват стария и приемат новия бюджет на една сесия

935 628 лв са неразплатените задължения на община Първомай към 31.12.2012г. става ясно от финансово-икономическия анализ за състоянието на общината. Документът ще бъде обсъден от общинските съветници на предстоящата на 20 февруари сесия.  685 639 лв от неразплатените средства са просрочени.   От подписания от кметът Папазов анализ, става ясно също, че постъпилите през 2012 приходи от местни данъци и такси са по- малко от предходната година, като са събрани едва 83% от предвиденото. Въз основа на направения анализ, кметът на общината очаква да му бъде разрешено ползването на средства от Централния бюджет за разплащане на средства по одобрени проекти, до получаването на обещаните от ЕС  пари.

На предстоящата сесия ще бъде уточняван бюджет 2012 и ще се гласува бюджет 2013, Ще бъде предложена за гласуване Програма за управление и разпореждане с общинските имоти. В проекта й не са посочени обекти, които трябва да бъдат отчуждени и такива, които са от първостепенно значение за общината.

Общинските съветници ще работят по дневен ред от едва 8 точки, но някои от тях като приемането на бюджета, инвестиционната програма и фондовете на общината могат да се превърнат в поле за сериозна полемика.  Желаещите да се запознаят с гледните точки на различните политически групи, биха могли да присъстват на заседанията на  Постоянните комисии, които ще се проведат днес и утре от 16 и 17 часа в стая 216 или на сесията на 20 февруари, от 17.30 в пленарна зала.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини