20 °C

Златаровци говориха публично

Иван, Виктория,Анелия,Христо, Ивета, Таня

Клуб „Публична реч“ на СОУ „проф. д-р Асен Златаров“ представи дейността си на стилна вечер, открита с кратък рецитал „Любов за да има, трябва Теб да те има“. В „теб“ учениците вложиха послания към образа както на любимия, така и на родината, майката.

Дейността на клуба е свързана с обучението на учениците да развиват теза и да я поднасят на публиката, така че тя да я съпреживее с тях. Способностите си те демонстрираха като работиха по три теми зададени от ръководителя им Петя Георгиева. Кратко и ясно трябваше да опишат: защо се чувстват некомфортно в чужда къща; да разкажат за първия образ, който виждат когато затворят очи; да опишат външността на човек от публиката и да я свържат с характера му.

Всеки от кратките текстове, които прочетоха гимназистите, разкриваше както техните мисли, така и част от характера им. Един от най- атрактивен от участниците беше Христо Кръстев. Младежът напоследък присъства в наши репортажи отразяващи спорт, политика, гражданска позиция. Този път ни изненада с нестандартното си мислене. С текстовете на първите две задачи разчупи сериозните лица в публиката и ги накара да се усмихнат. Та как да не се разсмееш когато на фона на мрачните картини за къщи с малко светлина и тежки завеси, той описа неудобството си от тежест в главата, воня на джибри и разлепени по стените на негостоприемната къща плакати на фолк певици. Иван Кертиков също разказа нестандартна история –свързана с неудобството от това да разлееш кафето си върху новия килим на стерилна и наскоро ремонтирана къща. Във втората задача всички затвориха очи. А след това момичетата писаха за приятели, братя, сестри и колко са свързани с тях. Момчетата не бяха видели човек. Христо разказа за застаналото пред очите му возило сив металик, а Иван – спомена си за подпален от него склад. Тези слуки разсмяха присъстващите, но третата история на Христо беше по различна –за официално облечения му приятеля, който притежава всички черти, за да бъде свободен рокер, с развята дълга коса и татуировки по ръцете, но е целеустремен към мечтата си да стане летец.

Докато членовете на клуба записваха своите мисли, гостите получиха малка книжка с техни творбите и аранжирани красиво листчета с мъдри мисли. 

Клуб „Публична реч“ е създаден по проект "УСПЕХ" и представителната му изява беше част от празничните дни на СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“. Учениците впечатлиха присъстващите с интелекта си, със способността си да разказват и най-вече с това, че работеха само с най- обикновен химикал и празен лист.

Теодора Кирякова

Петя Георгиева

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 29.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
С подходящи аргументи и с приветливо поведение ще впечатлявате аудиторията, без да се натоварвате емоционално. Добрите познания, опит и ерудиция ще ви позволят да предвидите точните ходове, откривайки добри перспективи за себе си. С доказаните си качества ще привличате интереса към себе си и ще получите интересно предложение.
29 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Има реална опасност да разпилеете енергията си за дреболии. Може би си поставяте прекалено много задачи. Ориентирайте се към практичната страна на нещата и си дайте сметка доколко плановете ви са приложими. Заемете се с най-лесно изпълнимите и ще останете удовлетворени. Помислете за предстоящо начинание.
29 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Някои от вас недооценяват подкрепата, която ви се предлага. Колкото по-рано установите предимствата, толкова по-добре за вас. Не допускайте неловка ситуация да промени намеренията ви. Момента е подходящ за действия и не спирайте да сте активни. Здравословните ви проблеми вече отшумяват и това е достатъчен мотив да се отдадете на желанията си.
29 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Благоприятен ден за тези, които се занимават с бизнес. Контактите ви днес ще са ползотворни, ако успеете да бъдете едновременно убедителни и дипломатични. Не пренебрегвайте деловите си ангажименти, имате добри шансове за постигане на нещо значимо. Опитайте се да релаксирате вечерта.
29 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Трудолюбието и позитивното ви мислене ще запазят тенденцията на добрите развития около вас. Държанието ви се възприема добре и това е възможност да наложите идеите си, стига те да са в полза на повече хора. Не позволявайте лошото настроение на околните да ви влияе негативно.
29 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Време е да наложите ред в мислите си, хаоса, който ви владее ви причинява щети. Започване на нова работа е сред приоритетите, но има и друго, което бихте желали да реализирате. Пътуване или събитие, свързано със семейството ще провокира у вас по-вълнуващи емоции. Не пренебрегвайте хората до себе си, с чиято любов и подкрепа ще стигнете далече.
29 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Вътрешен порив ще ви кара да търсите близостта на хора, които до сега са стояли в периферията на контактите ви. Нечии чувства ще ви покажат, че сте желани и значими за някого. Безспорно щастието ще ви озари, но няма да пренебрегнете бизнеса си. Нови идеи ще ви помогнат да се разгърнете и успеете в начинанията си.
29 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
За да имате успешен ден, ще ви се наложи отрано да организирате делата си и да работите концентрирано върху всяка част от работата си. В противен случай ще разпилеете енергията си и ще загубите ценно време. Разчитайте предимно на себе си, особено за важни дела. Научаване добри новини, касаещи ваш много близък човек.
29 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Смело и с хъс ще навлезете в бизнес, който е нов за вас. Имате опит в новите дейности, ще се справите и сега. В здравословно отношение не сте застрашени от физически сривове. Настроението ви ще се подобри вечерта, може би защото до себе си ще имате желан човек.
29 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Усилията ви изглежда са повече от предвидените, но за това пък ще получите приходи,.които ще надминат очакваното. Не бъдете алчни и приемете това, което ви се предлага. Прибързаните решения както винаги няма да ви донесат предимство, за това, ако е възможно избегнете ги. Очаква ви ново запознанство.
29 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес ще ви се наложи да промените плановете си, тъй като едва ли срещате нужното съдействие, за да ги осъществите. Нека това обаче не ви притеснява, тъй като просто момента не е подходящ, затова ще ви се наложи да изчакате с действията си. Приятел ще ви предложи нещо, на което трудно ще устоите. Опитвате нещо ново вечерта, което ви въодушевява.
29 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Срещайки подкрепата на околните, ще се разгърнете в много посоки, окрилени от добрите взаимоотношения. С изненада ще откриете възможност за изгодна инвестиция и няма да се губите в съмнения, а ще действате. Лични срещи, на някои от които ще вземате важни решения за бъдещето си.
29 сеп 2020
Последни новини