В Първомайско за референдум са се подписали повече хора, отколкото са подкрепили ядрената енергетика

2840 гласоподаватели от Първомайска община са подкрепилите развитието на ядрената енергетика, чрез изграждането на нова ядрена централа.

 През лятото инициативен комитет събра около 3100 подписа за провеждане на референдум. Получените резултати са доста любопитни. За съжаление няма статистика,която да покаже има ли други общини, в които подписката да е имала по- голяма подкрепа, отколкото въпроса на референдума.

Обяснението за случилото, според председателя на ОбС на БСП Николай Митков се крие в това, че страхът е завладял хората. „Страх насаждан от управляващите от ГЕРБ. Хората бяха убеждавани, че една нова централа ще им изяде пенсиите. На някои места имаше и заплахи, че който гласува ще му бъде спряна пенсията. А те се страхуват и за малкото пари, които получават.“ Според социалистът времето също е изиграло роля. Той е недоволен от организацията на референдума-  не е било направено всичко възможно, за да разберат хората къде се намират секциите им за гласуване. Хубавото е, че тези промени са направени сега и за парламентарните избори хората ще са наясно къде ще се гласува.

Представител на нито една друга политическа сила до момента  не е пожелал да коментира резултатите от вчерашния референдум.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини