Разрешение за изменение на ПУП заради подлеза ще гласува ОбС

Идейният проект, представен пред обществеността през ноември 2012г.

Разрешение за изменение на Подробен устройствен план /ПУП/ за да бъде изграден подлез свързващ северната и южната част на Първомай и техническо задание за проектирането му ще бъдат гласувани на предстоящата сесия на общински съвет. Два месеца след като идейният проект  беше представен на обществеността, кметът Ангел Папазов излиза с докладна записка за даване на задание за проектиране на обект  „Нов пътен подлез“, преминаващ под железопътната линия и свързващ улиците „Братя Миладинови- юг“ и „Хаджи Димитър“. В изложението се подчертава, че  решението се взима при участието на гражданска инициатива и широка общественост. Търси се „най- удачното и икономически изгодно проектно решение“. Изискванията са за създаване на условия за нормално преминаване на автомобилния поток, съобразено с климатичните условия през цялата година; създаване на условия за нормално преминаване на пешеходци, велосипедисти, инвалиди и хора с детски колички; създаване на нов удобен транспортен и пешеходен достъп до всички засегнати от мероприятието терени и засягане на минимален брой частни имоти.

Според Христо Алексиев- заместник-директор на НКЖИ, изработването на нов ПУП ще струва около 40000 лв на общинския бюджет.  След изпълнението на техническата задача ще са нужни около 4 месеца за провеждане на процедури и конкурси за възлагане на поръчки за изпълнението на обекта.

Направеното предложение ще бъде разгледано от Постоянната комисия по „Устройство на територията, строителство, транспорт, икономика, търговия и услуги“ на 23 януари от 16 часа. Гласуването ще е на сесията на Общински съвет на 24 януари от 17.30 часа в Пленарна зала.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини