Пак избират най-добрия майстор на вино в Първомай

На поредния, IX празник на виното и винопроизводството в Първомай, ще бъде връчено званието „Винопроизводител“ на майсторите на бяло и червено домашно вино. Събитието, което се организира по традиция от Община Първомай и ОНЧ „Св.Св. Кирил и Методий“, тази година ще е на 9 февруари, от 10 часа на площада пред читалището. Регламентът не допуска до участие изкуствено ароматизирани вина, какъвто е пелина и вина. За титлата могат да се състезават само местни производители и то ако предходната година не са го печелили.Промени в изискванията – няма.

Винарските изби „Реджина естейт“ – Искра, „Загрей“ – Първомай,“Тодоров“ – Брестовица,  Винзавод - Асеновград и Винпром - Хасково ще представят своите производства и ще осигурят по чаша вино на присъстващите. Специален гост на събитието ще бъде заместник министърът с ресор туризъм Иво Маринов.

Два оркестъра ще се погрижат за доброто настроение – „Дионис“ с ръководител Петър Тенев и „Тракийски звуци“ с ръководител Петко Минков. В програмата участие ще вземе и Танцова формация „Евридика“.

Много красива е специално изработената за случая покана,  която кани официалните гости на “ПО-КАНА - вино“.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини