Майка намери стъкла в бебешка каша

Стъкла в бебешка храна втрещиха и паникьосаха майка от Раднево. Тя незабавно сигнализирала областната дирекция по безопасност на храните за находката в бурканчето с каша от ябълки и круши, пише "Стандарт".

"Направихме проверка на място в специализирания щанд за търговия с детски храни на радневската фирма "Борекс-комерс" и сигналът се потвърди", съобщи д-р Радка Манолова, шеф на отдела за контрол на храните в дирекцията. Инспекторите са иззели всички налични пюрета от същата партида – 31082014, 17 бурканчета бебешка каша с ябълки и круши и 6 бурканчета с банани и бисквити. Производител на опасната детска храна е асеновградската фирма "Ганчев"-ЕООД. "Уведомихме пловдивската дирекция по безопасност на храните за случая, тъй като фирмата производител е на тяхна територия", поясни д-р Манолова. Изтеглянето от пазара въпросната партида от бебешка каша обаче било задължение на самия производител.

"Никой не ни е информирал за случая, за да ги изтегляме продукция от пазара", заяви за агенция Стандарт Нюз днес Явор Пенчев, търговски мениджър на асеновградската фирма. Той припомня, че "Ганчев"-ЕООД произвеждала над 100 асортимента бебешки храни. Получавали са различни сигнали от клиенти и контролни органи, но за наличието на стъкла досега никой не бил сигнализирал.

"Има такъв случай и нашите специалисти започнаха проверка на място във фирмата", заяви Мартин Радев от пресцентъра на Националната агенция по безопасност на храните. Според него контролът при производството на детски храни бил безупречен и технологично нямало как да попаднат стъкла в бабешката каша. Експертите от агенцията дори не изключвали провокация на конкуренти от същия бранш, но щели да проверят сигнала щателно и от всички страни.

Източник: novini.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини