Събитията на 2012 година за Първомай- класация на най-четените материали

Трите материала , предизвикали най- голям интерес сред читателите на parvomai.net през 2012-та са: „Сайтът с резултатите от матурите блокира. Алтернативните- също“, „Сочат „Бор-чвор“ за производител на мляко – менте?“ и „Джип се преобърна на ремонтираната „Смирненски“. Нито едно от трите събития не оказа трайно влияние върху общността. Сайтовете с резултатите от матурите блокират всяка година, а и заедно със следващата новина това са събития, към които се проявява интерес не само от местното население. Обърнатият на „Смирненски“ джип по някаква ирония на съдбата също беше свързван с фирмата- производител на млечни продукти.С 3921 прочитания и 84 коментара, новината се класира сред най- любопитните събития, но след като виновни и потърпевши се разбраха и си стиснаха ръцете, страстите се охладиха и интересът намаля.

Според статистиката на сайта parvomai.net, събитието в Първомай и общината, което се отличава от останалите с голям интерес и е оказало особено влияние върху хората през изтеклата година е наводнението от снеготопенето през февруари. Тревожна обстановка, затворени пътища, кошмарът изживян от собствениците на залетите имоти- с това ще се запомни невижданото рязко затопляне и последиците от него.Далеч по- малък интерес беше проявен към материалите за отстраняване на щетите от него и раздадените помощи в домовете на засегнатите.

Арестът на д-р Митко Хубинов разтърси обществото. Изникнаха различни версии. Разпространените по медиите съобщения така и не дадоха отговор на основния въпрос: за какво е задържан доктора? Времето и начинът, по който беше осъществена акцията даде основания на много хора да се съмняват, че това е по- скоро демонстрация на сила, отколкото реално правораздаване. Какво точно ще се случи – предстои да разберем.

Има поредица събития в дадени области, които са задържали обществения интерес. Две от тях са управлението на болницата и изборът на председателят на ОбС.

В първата десетка на заглавията на шесто място е „Кертиков сменя Маджаров“, а на  девето - „Кичеков: Важно е да се сложи край на спекулациите“.  Предстои конкурс за управител на МБАЛ. Дори на децата стана ясно, че тази длъжност е политическа. Почти толкова, колкото Председател на Общински съвет. Статията „Красимира взе главата на Дечко“ се класира седма, последвалите събития с отстраняването на Александрова, бойкота на една от сесиите,определянето на заплатите на председател и зам. председател и други също се нареждат в началото на класацията.

Между най- интересните теми през последната година беше посещението на извънземни в Бяла река. С 2795 прочитания тя се класира на почетното 8 място. Неочакваната през лятото новина, предизвика коментари, върна ни към стари и забравени истории. Припомни ни и други подобни срещи наоколо.

Посещението на Меглена Кунева и представянето на опорния екип на партията й оформя първата десетка.

Изненадващо извън нея останаха усилията да бъде построен подлез за автомобили под линията, организацията на движението в града, превоза на пътници и други теми от разговорите в кафенетата.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини