Лекар доцент гръмна неволно братовчед бизнесмен по време на лов

Плевенски лекар е убил с неволен изстрел свой братовчед на връщане от ловен излет в тетевенското село Голям извор. Инцидентът е станал на 29 декември, но от полицията съобщиха днес.

Авджиите се прибирали към ловната хижа на дружинката в селото, когато 58-годишният ортопед хирург Венци Росманов гръмнал без да иска със законно притежаваната си ловна карабина първия си братовчед Драгомир Димитров (51 г.) от Тетевен, предаде Дарик радио.

Куршумът попаднал в лявото рамо на простреляния, на когото веднага била оказана първа помощ, след което бил откаран до Института за спешна помощ "Пирогов" в столицата. Там тетевенецът бил опериран по спешност, но по-късно починал.

По думите на шефа на ловната дружинка Петър Абрашев карабината на доктора била нова и той не бил свикнал още с нея. След края на лова оръжието започнало да се изхлузва от рамото му и той го прихванал с ръка, но тогава пръстът му неволно натиснал спусъка, а в цевта имало патрон. Куршумът пронизал вървящия отпред Димитров.

Полицаи са извършили оглед и са тествали за алкохол всички мъже, участвали в ловния излет. Пробите са отрицателни. По случая в полицията в Тетевен е започнато досъдебно производство.

Драгомир Димитров е местен бизнесмен, бивш шеф на офиса на фалиралата Първа частна банка в планинския град.

Д-р Росманов е доцент, преподавател в Медицинския университет в Плевен, работи в клиниката по ортопедия и травматология в окръжната болница и в едно от частните здравни заведения в града.
Освен това е поет и писател, председател на местното Сдружение за национално съхранение.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини