Кметът определи къде да ни агитират за референдума

С началото на кампанията за провеждане на референдум, кметът на общината Ангел Папазов определи местата, на които могат да бъдат поставяне съобщения и агитационни материали. Както при изборите за убеждаване не могат да се ползват обществения транспорт, както и стени, сгради, огради, витрини и др. който не са общинска собственост,ако не е получено изричното разрешение на собствениците. Всички плаката трябва да бъдат свалени 3 дена след провеждането на референдума – заповед, която никога не се спазва.

Местата за провеждане на агитация също са определени в заповедта. В Първомай евентуални събрания ще могат да се провеждат в Пленарна зала на общинска администрация, като трябва да се спазва принципът на равнопоставеност на всички участници в кампанията. Във всяко населено място от общината също е определено помещение за агитационна дейност.

На сайта на общината, освен заповедта на кмета за определяне на местата за поставяне на информация и агитация са качени информационен лист за референдума, избирателните комисии и избирателните списъци.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини