Местният парламент завърши годината с попълнен състав

Делян Караславов се закле като общински съветник, вчера, на последната за годината сесия на Общински съвет. Той попълни освободеното от Николай Митков място в редиците на местния парламент, а след гласуване зае и неговото място в постоянните комисии за Младежта,  трудовата заетост, спорта и Финанси, бюджет и икономика. Председателят  Дечко Петков обясни, че това не е било в проекта за дневен ред заради забавяне от Общинската избирателна комисия. Там са имали 30 дневен срок за оповестяване на решението за попълване на освободеното място. Митков вече не е общински съветник, след като стана заместник-кмет.

По настояване на Илия Ганчев, плана за работа на Общински съвет през 2013-та година беше допълнен с точка за получаване на информация за безработицата в общината.

Съветниците определиха възнаграждението на заместник – председателя на ОбС Маргарита Давчева. Тя ще получава половината от заплатата на шефа си, но ще работи наравно с него – по 40 часа седмично.

Училищата в Езерово, Воден и ОУ“Св.св.Кирил и Методий“ ще бъдат обект на одит през следващата година – според гласуваното от общинарите решение за план за одитна дейност през 2013 година. На проверка ще подлежи и Центъра за обществена подкрепа – който макар да не е общинска институции,  предоставя делегирани от държавата услуги и годишно получава от местния бюджет 140 000лв. През 2013-та ще бъдат проверявани спортните клубове, туристическото дружество и обществени поръчки за спазване на новите изисквания.

Съветниците единодушно приеха и текста на Декларация за подкрепа на националната кампанията за достъп до спорта на хора с интелектуални увреждания. По този начин се гарантира спортуването на хората в неравностойно положение в различни олимпийски спортове, както дори и провеждането на поне едно спортно състезание всяка година. Инициативата е на "Спешъл Олимпикс България", както и на водещи спортни федерации, които подкрепят спорта за хора с интелектуални затруднения.

Общинските съветници заседаваха в коледна обстановка, с украсена елхичка и под погледа на Дядо Коледа, останали им от коледния концерт на читалището.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини