„Тоблерон” минава на яйца от щастливи кокошки

Легендарният швейцарски шоколад „Тоблерон”, продаван по целия свят от 1868 г., ще бъде произвеждан само с яйца от свободно отглеждани кокошки. За това информират с радост от "Четири лапи". 

Промяната следва бързото и историческо решение на световния хранителен производител Mondelēz International (доскоро известен като Kraft Foods). Швейцарският бранд осъзна необходимостта да подобри живота на животните, които допринасят за съставките на продуктите им. „Това е най-сладката новина, откакто към кампанията ни се присъедини Фереро по-рано тази година”, каза Габриел Паун, ръководител кампании в „Четири лапи”. 

По-рано тази година от ЕС беше наложена забрана за отглеждането на кокошки в конвенционални клетки. За жалост, в девет страни-членки все още се държат милиони кокошки при незаконни условия. Техните яйца се използват основно в преработени храни и не се описват на етикетите. „Липсата на правоприлагане и непълното етикетиране прави преработените храни своеобразно „сметище” за яйцата от кокошки в клетки. Европейската комисия би могла да постигне по-добри резултати, като разшири съществуващата система за етикетиране и за яйцата, съдържащи се в преработени храни”, завърши Паун.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини