Дж. К. Роулинг с първи роман за възрастни

На книжния пазар вече е първата книга за възрастни на Дж. К. Роулинг, авторката на завладялата децата по целия свят история за приключенията на Хари Потър.

Новият й роман „Вакантен пост" вече е определян за сензация от световната издателска общност. Още от първия месец от публикуването му само от английското издание са продадени над 1 милион екземпляра, а до момента книгата е издадена на 43 езика.

Първият роман за възрастни на Дж. К. Роулинг е издържан в духа на провокативната, смайваща черна комедия и е дело на уникален разказвач, посочват от издателство „Колибри". От там допълват, че писателката работи с нов литературен агент и предприема промени по отношение на издателите в много страни, предвид различната читателска аудитория на новата книга.

Макар че писах със същото удоволствие, следващата ми книга ще е коренно различна от серията за Хари Потър, издадена великолепно от моя български издател на детска литература „Егмонт". Начинът, по който „Колибри" възнамерява да се отнесе към този нов етап в моята литературна кариера, ме впечатли и аз с удоволствие им поверявам издаването на български на новия ми роман „Вакантен пост", сподели и самата авторка.

Ето и част от новата книга на Дж. К. Роулинг:

Когато Бари Феърбрадър умира на четирийсет и няколко години, градчето Пагфърд изпада в шок. На пръв поглед Пагфърд е олицетворение на английската идилия с калдъръмения си пазарен площад и древното абатство, но онова, което се крие зад красивата фасада, е град на бойна нога. Богати воюват с бедни, юноши воюват с родителите си, съпруги - със съпрузите си, учители - с учениците си... Пагфърд не е онова, което изглежда. А овакантеното от Бари място в градския съвет скоро разпалва най-голямата война, която градът е виждал. Кой ще вземе връх в избори, заредени със страсти, подмолност и неочаквани разкрития?

Дж. К. Роулинг е авторка на поредицата, посветена на приключенията на Хари Потър: 7 книги, издадени от 1997 до 2007 г., продадени в над 450 милиона екземпляра в цял свят и разпространени в повече от 200 страни, преведени на 74 езика и претворени в осем филма блокбъстъри. Дж. К. Роулинг е наградена с множество отличия, в това число с Ордена на Британската империя за заслуги към детската литература, Наградата на Принца на Астурия за съгласие, Почетния легион на Франция и наградата „Ханс Кристиан Андерсен". Тя участва в много благотворителни каузи чрез собствения си тръст за милосърдна дейност „Волант" и е основателка на благотворителната организация „Лумос", бореща се да промени живота на децата в неравностойно положение.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини