Не се предвижда попълването на състава на Общински съвет

Не е предвидено на предстоящата сесия Делян Караславов да се закълне като общински съветник. Председателят на Общински съвет – Първомай събира местните депутати на 21 декември, но в публикувания дневния ред липсва такава точка. След като Николай Митков от БСП зае мястото на заместник-кмет, редно би било предстоящото заседание да започне с прочитане на решение на ОИК за попълването на състава на ОбС и полагане на клетва от следващия  в листата избраник . Вместо това като изключително важна точка в началото на дневния ред е предложението за определяне размера на възнаграждението на новия заместник-председател на местния парламент – Маргарита Давчева. Тя ще получава 50% от парите на Дечко Петков.

Това не е единственият пропуск, който прави впечатление. В края на всяка календарна година ОбС трябва да приеме план-сметка за битовите отпадъци и на тази база да се определи таксата, която ще се заплаща в общината. Предложение за решение по този въпрос – няма. Отсъствието й навежда на мисълта за несвършена работа или за възможно повишаване на този налог през следващата година.

Като точка първа е записано приемането на план за работа на ОбС- Първомай през първото полугодие на  2013. В него прави впечатление, че през февруари ще се определи общия брой на работещите в ОбА и нейната структура, но не става ясно дали те ще бъдат променяни.

Повечето от  15-те точки от дневния ред на последната за годината сесия предвиждат продажба на общинска земя, промяна на статут или прекратяване на съсобственост между общината и частни лица.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини