Трета поредна градина отвори врати

След основен ремонт и филиалът на ОДЗ „1 юни“ в село Градина отвори врати. Това е третото обновено  заведение от началото на учебната година, което посреща деца и гости. 35 хиляди лева е струвал ремонтът му. Детската градина в най-голямото село на общината отдавна е тясна за всички деца. Сега тя ще поеме още 15 малчугана.

След освещаването, директорката на забавачката – Бонка Хаджигенова, благодари на общински съвет, гласувал и отпуснал сумата за ремонта. За обзавеждането и климатизирането на сградата са се погрижили спонсорите – Стойчо Шапатов, който им е подарил големия климатик, Йордан Балабанова, Георги Богданов и Дечко Петков, с чиито пари е купен друг климатик,  a Запрян Велев е осигурил бетона за пътечката в двора.

По традиция децата с песни, стихове и танци поздравиха гостите. Между тях бяха кметът на общината Ангел Папазов, заместник – председателят на ОбС Маргарита Давчева,кметът на селото Бальо Балев, изпълнителят на ремонтните дейности Владимир Страхилов. Всички те пристигнаха с много играчки за малчуганите. Да видят обновената сграда бяха дошли и родители, директорки на други детски градини и граждани.

Притесненията на директорката са само за това, че все по- често родителите закъсняват с плащането на таксите, отписват децата си от заниманията по танци и карате, а някои деца посещават забавачката само по 2 – 3 дена седмично.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини