Митко Митев отнесе шампионска купа на колело

Шампион между ветераните над 60 години в генералното класиране на популярното пловдивско движение „Спорт за всички“ „Мама, татко и аз - баба, дядо и внуче” стана инж. Митко Митев.

След последния старт - традиционния  коледно-новогодишен крос „Свети Никола“от национална кросова верига „Пловдив - Аквафреш“ беше извършено награждаването на най-добрите в отделните възрастови групи. Организаторите бяха подготвили гала концерт и томбола за всички присъстващи. С престижни отличия бяха наградени 126 шампиони и техните подгласници от 21 възрастови групи, както и първенците за масово участие сред пловдивските детски градини и училища

Името на Първомай беше споменато на няколко пъти. Освен купата за неостаряващия Митев, награда имаше и за Румен Зидаров. С постоянните си участия на стартовете от веригата, той събра точки, които му стигнаха за второто място между мъжете от групата между 40 и 50 години.  Бойчо Стайков, само с няколко участие, успя да се класира на 5-то място, на точка от четвъртия, между най- младите мъже. При децата, родени  `99-2000 г. Николай Радев стана трети, а Димитър Царев – шести.

5 колела бях раздадени между всички присъстващи на церемонията. А специално за шампионите от различните възрастови групи се разигра велосипед от по- висок клас. Още като чух „инж.“  и скочих – разказва Митко Митев. Голямо шоу стана. Това колело, което спечелих е награда за труда, който положих и за цялото спазване на режим и диети и въздържание от алкохол. Но трябва да знаете, че ако не беше спортът, нямаше да мога да си свърша и половината от работата, която сега ми се струпва. Спортът е голяма работа- поддържа те жизнен. Сега колелото го държа в средата на хола и никой не може да го пипа. Най- после си позволих да го полея с една ракия.

Най- големият проблем за лекоатлетите е финансирането. Инж. Митев признава,че няма ресурса да регистрира клуб, за това е благодарен на Илия Ганчев, ОбА – Първомай и всички, които са му помогнали през годината.

Въпреки успехите на ветераните, с носталгия можем да си спомним, че до преди десетина години в тази класация имаше много повече първомайски ученици, всички от ОУ  „Св.св. Кирил и Методий“, а една от щафетите, тренирана от Минко Павлов, постави рекорд, който остана като най- дългогодишния в историята на движението.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини