Деца от забавачка се забавляваха на Празника на есенното плодородие

Празник на есенното плодородие събра децата от предучилищната група в ОУ “Св.св. Кирил и Методий“ и  фолклорната група на дебърските баби.

За пореден път, с неизчерпаема енергия  учителката на малчуганите Елена Цветкова организира празник за тях и родителите им.  Есента и есенните зеленчуци и плодове шестваха на сцената в театралната зала на училището. Децата показаха, че знаят интересни стихчета и песни за най-пъстрия сезон и заслужено получиха аплодисменти на гостите, родители и учители.

Че ще се върне отново след година обеща Есента, в която се превъплати Жането. С много здраве и усмивки да посрещнат Зимата пожела чаровницата на малчуганите.

Наред с полезните свойства на чесъна, лука, тиквата и другите есенни дарове, момчетата и момичетата показаха какво са научили за България, за нейната история, за есенните природни явления. А гостенките от Дебър им разиграха ритуала по гроздобер.

Със сладки ябълки и лакомства завърши Празникът на есенното плодородие. За де е вкусно на децата  завидно майсторство показаха майки и баби.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини