Воденската градина отвори врати след ремонт

Над 60 хиляди струва ремонтът на детската градина в село Воден. Подменени са изцяло покривната конструкция, електрическата инсталация, измазани са стените и е осъвременен интериорът.  Въпреки упреците, че хвърлените средства са твърде много, учителите и местните жители са горди с новата придобивка. Освен, осигурените от общината средства, родителите са дарили още 400 лв за нов килим и украса. Предстои да бъдат премахнати опасните стари катерушки и в най- скоро време в двора да бъдат поставени нова пързалка и люлка.

Капацитетът на детското заведение е 22 места. В момента го посещават 17 малчугани, но до края на годината ще бъдат приети още 2-3.

На кратко тържество, директорката Диана Стайкова благодари на кмета на общината Ангел Папазов, на общинския съветник от селото Ресми Саид, на кмета на селото Мухамед Абед, на цялата администрация и на строителя Георги Ников. След прерязването на лентата кратка програма изнесоха по-големите възпитаници на детската градина. Те танцуваха и казваха стихотворения, но особено очароваха гостите с изпълнението на танца на лебедите върху оригиналната музика на Чайковски.

На тържеството присъстваха директори на други детски градини в общината. Те с благородна завист разгледаха обновената сграда и споделиха, че търсят програми за финансиране на оформянето на дворните пространства.

Ремонтът на детската градина във Воден се наложи, след възникнал пожар през месец май. Тогава, по време на проливен дъжд се  получи пробив в ел. инсталация и искра е подпали покрива на забавачката.

Синята спалня

Лебедово езеро

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини