Тийнейджърки шашнаха мало и голямо - произвеждат ток от урина

Четири африкански тийнейджърки шашнаха мало и голямо на Панаира на изобретенията, като демонстрираха генератор за ток, който се задвижва от човешка урина. Чудото им дава ток в продължение на 6 часа, и то само от 1 литър от този продукт, считан от недалновидно мислещите за отпадъчен.

Дуро-Ейна Адебола, Акинделе Абиола, Фалеке Олуатойн и Белу Ониола са по на 14 години и са още гимназистки. Генераторът им черпи водород от урината и по този начин се използва, за да гори и върти динамото си. Четирите черни грации изчислили, че в родната им Африка човек произвежда средно по 2 литра от безценната течност на ден. Това е достатъчно, за да греят крушки и котлони цели дванайсет часа.

Критиците на генератора веднага го определиха като доста опасен. Причината е, че водородът е лесно запалим газ и за да е безопасна машината, тя трябва да е много качествено изолирана. Иначе една запалена цигара до генератора с урина и – адиос мучачос! Четирите момичета не са първите смели мечтателки от Африка. Преди две години в пресата излязоха снимки на един ентусиаст от Уганда, който сглобяваше космическа совалка в двора си. А в същото време в къщата му нямаше течаща вода. И човекът бе регистрирал в съда нещо като Космическа агенция по примера на американската НАСА.

Източник: http://snews.bg/

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини