Социален проект печели 4-то място сред 140 класирани

204 798 лв ще получи община Първомай за финансиране на проект  „Подкрепа за независимост“.   Парите са по схема за безвъзмездна финансова помощ „Помощ в дома“.  Ръководител на проекта е Петя Калоферова, която получи овациите на своите колеги за това, че нейният проект е класиран на 4-то място между 140 други, спечелили финансирани по тази схема.

„Подкрепа за независимост“ ще даде възможност на 70 жители на общината, които не могат да се обслужват, между тях инвалиди, деца с увреждания и самотно живеещи възрастни хора, да получат помощ в дома си. 30 безработни лица  ще и започнат работа като санитари и специалисти по социални услуги.  Изискването към тях е да са регистрирани като безработни и да не са придобили пенсия за стаж или възраст. Заявления за работа и за потребители ще започнат да се приемат през януари, когато се очаква да бъде сключен договора между Община Първомай и финансиращата организация.

Към настоящия момент още един проект на общината е преминал първи етап за оценка. Съвместно с общините Садово и Братя Даскалови, Първомайска община кандидатства за финансиране на „Развитие на туристическа дестинация, чрез промотиране на регионален туристически продукт“. Концепцията включва ученически екскурзии.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини