"Да създаваме заедно" с бизнеса предлага ОИЦ - Пловдив

Областен информационен център – Пловдив ще проведе на 24 октомври в Първомай информационен ден под мотото „ДА създаваме заедно”. Началото на информационното събитие е от 11 часа в пленарната зала на общината. Там ще се проведе семинар, на който ще бъде дадена информация за отворени и предстоящи схеми за кандидатстване с проектни предложения, финансирани от оперативните програми, актуални и предстоящи мерки по Програмата за развитие на селските райони, както и популяризиране на добри практики от реализирани проекти, финансирани по оперативните програми в област Пловдив. На форума ще бъде споделен опит от „научени уроци” по проекти, финансирани по оперативни програми.

Фокусът на информационния семинар ще бъде насочен към бизнеса, но в събитията ще участват и представители на широката общественост, неправителствени организации, образователни институции и заведения, местната власт, национални и регионални медии. Енергийна ефективност и зелена икономика, възможности на работодатели за наемане на безработни, осигуряване подкрепа за инвестиционни разходи и разходи за труд за създаване на нови работни места, развитие на професионалното образование и обучение в сътрудничество с работодатели и др. ще бъдат основни теми на семинарите. Лектори в Първомай са поканени и експерти от Дирекция „Бюро по труда”.

В рамките на информационното събитие ще бъде предоставена информация в аванс за следващия програмен период 2014 – 2020 година, както и за приоритетите в бъдещата Кохезионна политика и оперативните програми в България.

След информационния семинар експерти от ОИЦ–Пловдив ще проведат по места индивидуални срещи със заинтересовани граждани в рамките на изнесения информационен ден.

С тези информационни дни Областен информационен център – Пловдив работи по втория си информационен цикъл събития, които планира да проведе до края на тази календарна година на територията на 18-те общини в Пловдивска област.

Областен информационен център - Пловдив е част от мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, изградени с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Техническа помощ", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. ОИЦ - Пловдив работи в рамките на проект № BG161РО002-3.3.02-00021-С0001.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини