Димитър Лазаров се срещна със земеделски стопани в Дълбок Извор

Повече от 2 часа продължи срещата на народния представител и областен координатор на ГЕРБ Пловдив Област Димитър Лазаров със земеделски производители от първомайското село Дълбок извор. Тя беше инициирана от хората, които дойдоха в събота на дискусията в Първомай с евродепутата Мария Габриел и заместник министъра на земеделието и храните Светлана Боянова.

Въпроси, свързани с новото за земеделците понятие "бели петна" и със застъпването на обработваеми парцели бяха в центъра на срещата. За да им отговорят конкретно, с депутата Димитър Лазаров бяха още директорите на Областната служба по земеделие и на ДФ Земеделие Пловдив Велина Панчева и Йосиф Ячев. Освен неясни положения, свързани със земята, която обработват, хората отправяха и предложения. Едно от тях е да се обявяват за бели петна тези земи, които не се обработват 3 години. За да няма застъпване, фермерка пък предложи да се чертае на място от специално обучени екипи към земеделските служби.

И още - млади фермери получиха информация за възможностите да кандидатстват по програмите за млади земеделски производители. Като цяло обаче се очертаха 2 проблема - за липсата на пасища в района и за некоректни отношения с арендатори.

Ще продължим срещите в региона, защото на тях хората получават много и конкретна информация, а някои от случаите намират и решения, коментира Димитър Лазаров.    

Пресцентър ГЕРБ

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини