Преустановиха временно проверката за финансите на общината

Комисията, проверяваща община Първомай за периода 2007-2011 година прекрати дейността си. Това не е новина. Решението за временно преустановяване на дейността й е взето на 30 юли, но поради създалата се обстановка в Общински съвет- прекратяване правомощията на един председател и избор на друг- решението не получи полагаемата му се гласност. Заради зададените към www.parvomai.net въпроси, публикуваме и откъси от протокола от последното заседание.

На него са присъствали само 3 члена на комисията- д-р Митко Хубинов, Илия Ганчев и д-р Катя Попова. Поканена да участва е била и адв. Даниела Даскалова. За пореден път кметът Папазов е изразил в писмо мнение, че дейността на комисията по същество не се различава от контролната функция на Общински съвет и не вижда правно основание да предоставя изискваната информация и на тях. В отсъствието на Георги Богданов и Запрян Кичуков, присъстващите са изразили мнение, че заседанията им са загуба на време.  В протокола е записано: „Да се информира председателя на Общински съвет писмено и да се сезират други органи, след като не се предоставя на комисията исканата информация.“  Адв. Даскалова е потвърдила, че принципно не трябва да има пречка тя да бъде предоставена. Илия Ганчев е предложил с междинен доклад да бъдат сезирани Сметна палата, АДФИ и Министерство на финансите. А присъстващите са се обединили  около мнението, че „ …трябва да се направи всичко възможно за подобряването на финансовото състояние на общината“. Конкретни решения в протокола не са записани.

Комисията е създадена с решение 99 от 31.05.2012 г. на ОбС Първомай, за проверка на община Първомай за периода 2007-2011г. по предложение на групата на коалиция "Промяна с Митко Хубинов".Съветниците от  БСП не пожелаха да се включат в дейността й.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини