От изкуствата, най-голям интерес има към изобразителното

Ателиетата по изобразително изкуство събраха най- много почитатели на Втория празник на изкуствата в Първомай. Десетки деца преминаха през масите, на които се работеше хартиена пластика, керамика и предмети от рециклирани материали. Подготвените от Зорка Каразапрянова и Николина Андреева теми предизвикаха интерес не само у малчуганите, но и у техните родители. Изложбите радваха преминаващите по алеите първомайци.

Празникът на изкуствата се провежда за втора поредна година по идея на Николина Андреева и с финансовата помощ на община Първомай. Идеята е в уоркшопове деца и възрастни да се запознават с различни видове изкуства и някои техни жанрове. Тази година бяха предложени занимания по хип-хоп, народни танци, зумба, китара и пеене. Част от празника беше и концерт, на който бяха представени някои от подготвените песни и танци.

На страницата на събитието във Фейсбук Татяна Вълчева сподели: „Благодарим на всички участници, които вложиха труд, старание и любов в един прекрасен есенен ден на изкуствата в нашия малък град Първомай. Надявам се, че ще творим отново заедно и следващата есен! :) Пожелавам ви неспирно творчество с богато на красота въображение!“

В подготовката на празника тази година се включиха и всички работещи в ОНЧ“Св.св. Кирил и Методий“. А от спонсорите „Булконс“ – Първомай, „Грийнс-ейпъл“, „Сладък път“, „Бор чвор“ и пицария „Ротона“ раздадоха награди на включилите се в празника малчугани.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини