-6 °C

ОбС отсвири сесията: Александрова недосвалена, Петков недоизбран

Сесията на ОбС-Първомай бе провалена скандално вчера, след като съветниците отхвърлиха проекта за дневен ред.  В уречения час мястото на председател зае Красимира Александрова. В залата присъстваха кметовете на почти всички населени места, необичайно много бяха и гражданите, дошли да проследят взимането на важни за тях решения. Председателстващата заседанието даде възможност за разискване на дневния ред. Първи думата взе Светозар Славчев, в качеството му на председател на групата общински съветници на БСП. Според него решенията, с които са прекратени правомощията на Красимира Александрова като председател на ОбС и изборът на Дечко Петков на нейно място са ясно доминираща колективна воля, изразена при таен вот. Те не представляват административни актове и не подлежат на административен или съдебен контрол. Затова  стопирането им от областния управител е абсолютно недопустимо. „Недоумение буди фактът – каза Славчев, че днешното заседание се свиква от г-жа Александрова (дори позволила си да промени датата на сесията), определила е дневния му ред, разпределила е всички материали за разглеждане в постоянните комисии, а както виждаме от заетото място, има явното намерение и да го ръководи.“

Социалистът изказа притеснение, че Александрова няма легитимен статут на председател и това поставя под съмнение законоосъобразността на евентуалните решения, а още повече и подписа й под тях. Затова той призова колегите си да не приемат предложения от нея дневен ред и по този начин да покажат, че колективната им  воля не може да бъде променена под какъвто и да е институционален или властови натиск.

Ситуацията бе определена от Митко Хубинов като патова: “Имаме един председател с полупрекратени правомощия и нов с непълни правомощия“. Той също се съгласи, че ако се проведе сесия под ръководството на Александрова, то решенията може да бъдат атакувани в съда. Групата на „Промяна с Митко Хубинов“ също се обяви срещу дневния ред. При последвалото гласуване само шестима общински съветници подкрепиха Александрова – представителите на ГЕРБ, Пенко Запрянов и Иван Димитров. Заседанието приключи с  предложението на шефката: “Тогава да си ходим!“

Безкрайно възмутена от дъното на залата председателят на учителския синдикат Янка Чобанова изкрещя, че тези съветници не трябва да получават заплати за последните три сесии. Тя беше разочарована, че не се обсъди преминаването на детските градини към делегирани бюджети.  След провалената сесия, общината няма да може да кандидатства и по проект за маркетинг на туризма, а с нея и общини Садово и Братя Даскалови. Без помощи ще останат и десетина тежко болни първомайци, между тях и двегодишно дете.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 18.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С ведрото си излъчване и положителна мисъл ще въздействате на околните и насочвате развитията в позитивна посока. За вас, както и за всички други е важно да живеете в спокойствие, за да се развивате и да творите пълноценно. Починете си, като потърсите приятни за тялото и душата ви занимания.
18 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Въздържате се да поемате ангажименти днес и вероятно съвсем основателно. Много е възможно да се оставите в обятията на мързела. Използвайте пълноценно времето си за почивка. Въпреки, че у дома ви ще се намерят много изкушения, които да ви накарат да не излизате, не се поддавайте. Навън ви очаква вълнуваща среща.
18 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Предприемате нова стъпка в професионален план, където се изявявате в нова за вас област. Считате, че имате достатъчно шансове за успех и наистина е така. От вас ще се изисква да довършвате всичко, с което се захванете и да не допускате вмешателство в решенията си. Най-добре работите с колега,представител на знаците Везни или Водолей.
18 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Без да се поддавате на провокативни внушения ще следвате програмата си и всичко, което е във ваш интерес. Така ще организирате делата си, че да ги приключите с очакваните резултати, което е желанието и на съдружниците ви. Не прибързвайте в увлеченията си, дайте си време.
18 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Заредени сте с добри очаквания и нищо от това, което предстои да се случи няма да ви изненада или обезкуражи. На път сте да постигнете краткосрочните си цели, целенасочените ви действия дават резултат. Финансови реализации и романтични вълнения за късметлиите. Някои от вас ще пътуват, като това може да бъде и в чужбина.
18 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Романтични настроения ще има около вас и ще се радвате на споделен интерес от страна на човек, който силно ви вълнува. Мъжете от знака ще направят предложения и ще получат отговори, даващи им основание за добри, бъдещи, брачни отношения. Мислите ви ще са свързани най-често с предстоящи събития относно личния ви живот. Не загърбвайте текущите си задачи, защото от там се очаква да дойдат и средствата. Хранителните добавки ще ви помогнат да регулирате здравословни проблеми и ще внесат известно облекчение, но основната ви грижа за здравето си остава ваша. Радостни новини във връзка с подобряване състоянието на родители и близки, което ви е тревожело до сега. Целенасочените ви действия по отношение бъдещият ви дом, ще ви отведат по-скоро при него.
18 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Като истински фокусници, ще промените нещата, които пречат на бизнеса ви и ще продължите уверено напред. Освобождаването от зависимости няма да спре до тук, има още от какво да се чистите. Очакванията ви са свързани с приключване на мащабен проект, но работата по него продължава.
18 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не позволявайте на емоциите да определят отношението ви към работата, за да не се конфронтирате с колегите. Търпеливо следвайте целите си и ще ги постигнете по-бързо. Съдбата ще ви предложи добри възможности и от вас зависи да се възползвате навреме. Вести от чужбина.
18 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Твърде емоционални сте днес и подхождате към всяко нещо от тази страна. Това може да ви създаде проблеми, особено с хора, които се смятат за по-сериозни. Съобразявайте се с всички около вас днес, за да не си създавате излишни неприятности. Очаква ви положително разрешение на личен въпрос, който значи много за вас. Радвате се на ценна покупка.
18 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Заслугата ви за решаване на професионален проблем ще се отчете от колеги и ръководители. От това ще останете всички доволни, те, че могат да продължат, а вие, че сте оценени правилно. Всички ви начинания ще се толерират от съдбата. Не се ограничавайте, а проявете аналитичните си способности.
18 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не приемайте ангажименти, които ви отклоняват от делата ви. Старайте се да обхванете повече от задачите си, за да ви остане време за развлечения вечерта. На дамите им предстои вълнуващо преживяване, което ще ги направи щастливи. Любовните тревоги ще отстъпят място на приятни настроения.
18 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С интересни идеи, отнасящи се към бъдещата ви дейност ще започне седмицата за вас. Добре планираните ви ходове ще съдействат да постигнете по-скоро това, към което се стремите. Възможно е да има и напрежение около вас, но не си хабете нервите. В повечето случаи то е плод на въображението ви, отколкото на реални проблеми.
18 яну 2021
Последни новини