26 °C

ОбС отсвири сесията: Александрова недосвалена, Петков недоизбран

Сесията на ОбС-Първомай бе провалена скандално вчера, след като съветниците отхвърлиха проекта за дневен ред.  В уречения час мястото на председател зае Красимира Александрова. В залата присъстваха кметовете на почти всички населени места, необичайно много бяха и гражданите, дошли да проследят взимането на важни за тях решения. Председателстващата заседанието даде възможност за разискване на дневния ред. Първи думата взе Светозар Славчев, в качеството му на председател на групата общински съветници на БСП. Според него решенията, с които са прекратени правомощията на Красимира Александрова като председател на ОбС и изборът на Дечко Петков на нейно място са ясно доминираща колективна воля, изразена при таен вот. Те не представляват административни актове и не подлежат на административен или съдебен контрол. Затова  стопирането им от областния управител е абсолютно недопустимо. „Недоумение буди фактът – каза Славчев, че днешното заседание се свиква от г-жа Александрова (дори позволила си да промени датата на сесията), определила е дневния му ред, разпределила е всички материали за разглеждане в постоянните комисии, а както виждаме от заетото място, има явното намерение и да го ръководи.“

Социалистът изказа притеснение, че Александрова няма легитимен статут на председател и това поставя под съмнение законоосъобразността на евентуалните решения, а още повече и подписа й под тях. Затова той призова колегите си да не приемат предложения от нея дневен ред и по този начин да покажат, че колективната им  воля не може да бъде променена под какъвто и да е институционален или властови натиск.

Ситуацията бе определена от Митко Хубинов като патова: “Имаме един председател с полупрекратени правомощия и нов с непълни правомощия“. Той също се съгласи, че ако се проведе сесия под ръководството на Александрова, то решенията може да бъдат атакувани в съда. Групата на „Промяна с Митко Хубинов“ също се обяви срещу дневния ред. При последвалото гласуване само шестима общински съветници подкрепиха Александрова – представителите на ГЕРБ, Пенко Запрянов и Иван Димитров. Заседанието приключи с  предложението на шефката: “Тогава да си ходим!“

Безкрайно възмутена от дъното на залата председателят на учителския синдикат Янка Чобанова изкрещя, че тези съветници не трябва да получават заплати за последните три сесии. Тя беше разочарована, че не се обсъди преминаването на детските градини към делегирани бюджети.  След провалената сесия, общината няма да може да кандидатства и по проект за маркетинг на туризма, а с нея и общини Садово и Братя Даскалови. Без помощи ще останат и десетина тежко болни първомайци, между тях и двегодишно дете.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 06.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Получавате необходимата ви информация. Можете по-точно да планирате действията си. Изпълнени сте с ентусиазъм, но по-важното е че знаете какво точно искате. Денят може да бъде много успешен. Тези от вас, които си търсят работа е много вероятно днес да попаднат на привлекателно предложение. В началното възнаграждение може и да не е впечатляващо, но сами разбирате, че перспективите са много добри.
06 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Бъдете търпеливи и последователни в заниманията си. Това ще ви помогне да се справите по-леко със задачите си. Възможни са пречки, които не сте предвидили, но всичко ще приключи добре. Ще има какво още да желаете. Домашната атмосфера ще ви дава спокойствието, от което се нуждаете.
06 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще успеете в усилията си, и това ще ви импулсира за нови завоевания. Ще получите търсена информация, която ще ви улесни, особено на работното място. Не хабете нервите си излишно, мислете за хубавата вечер, която ви предстои. Тепърва ще имате нови запознанства и неустоими предложения.
06 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще имате напрегнат ден, за това се постарайте да свършите всичко навреме и както се очаква от вас. Имате шанса да срещнете интересни хора днес, които могат да ви бъдат полезни, ако разбира се проумеете това. Така ще поставите ново начало и ще се впуснете в реализацията на проект, който ще донесе работа и доходи не само за вас, а и за хората, с които ще го реализирате.
06 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще се посветите на изоставените си проекти и нетърпящите отлагане задачи. Работата по тях ще ви донесе нужното спокойствие, защото сте от хората, които не оставят делата си на случайността. Добре ще ви се отрази спорта и престоя до вода. Направете своя избор и ще изпитате удоволствие от умората.
06 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Веднъж набелязали целта си нищо не може да ви отклони от нея. Това е важна предпоставка за вашия успех, който от дълго време очаквате. Моментът е подходящ за радикални промени, не се страхувайте да направите първата крачка.
06 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Вашата обаятелност, активност и предприемчивост губят от стойността си в мига, в който решите, че трябва да поемете командването на парада. Това може да дистанцира тези до вас, които ви приемат за трудни, властни и твърде взискателни. За това пък умеете да се радвате на дребните радости в живота, които днес определено няма да ви липсват. Шансовете ви да се доближите до властта във всичките и измерения са реални.
06 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Всичко може да почака, щом така преценявате, че е най-добре за вас. Запазете доброто си настроение и не пропилявайте времето си в усилия да убеждавате някого в правотата на мислите си. Оставете другите сами да решават бъдещето си, вие се погрижете за своето. Но и не оставяйте в близките си впечатления за отчуждение.
06 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще получите особен импулс и с настроение ще посрещнете новите предизвикателства. Денят е подходящ за започване на нова работа, нова любов, нов проект. С радост и надежда ще осъществявате целите си. Получаване на помощ от силните на деня. Отварят ви се много неподозирани до момента врати и възможности.
06 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес ще се наложи да бъдете особено точни в преценките си относно надеждността на започнат от вас проект. Нека силното ви желание да не заслепява здравия разум, само така можете да се надявате на успех. Много радост ви носи интимният партньор.
06 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Устремени сте към успеха, но забравяте, че големите и бързи печалби крият и големи рискове. Може би това ще ви предпази сега, когато се колебаете как да действате. Имате нужда от почивка, но напрегнете се още малко. Усилията ви ще бъдат възнаградени и скоро ще се похвалите с нови придобивки.
06 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Повечето представители на знака ще прекарат този ден в движение. Имате дела за вършене и естаствено не оставяте нищо за последния момент. Не се отказвайте от предложение на свой колега, което наистина ще е изгодно за вас. Помислете повече за сърдечната си връзка, не пренебрегвайте човека до вас.
06 юли 2020
Последни новини