9 °C

ОбС отсвири сесията: Александрова недосвалена, Петков недоизбран

Сесията на ОбС-Първомай бе провалена скандално вчера, след като съветниците отхвърлиха проекта за дневен ред.  В уречения час мястото на председател зае Красимира Александрова. В залата присъстваха кметовете на почти всички населени места, необичайно много бяха и гражданите, дошли да проследят взимането на важни за тях решения. Председателстващата заседанието даде възможност за разискване на дневния ред. Първи думата взе Светозар Славчев, в качеството му на председател на групата общински съветници на БСП. Според него решенията, с които са прекратени правомощията на Красимира Александрова като председател на ОбС и изборът на Дечко Петков на нейно място са ясно доминираща колективна воля, изразена при таен вот. Те не представляват административни актове и не подлежат на административен или съдебен контрол. Затова  стопирането им от областния управител е абсолютно недопустимо. „Недоумение буди фактът – каза Славчев, че днешното заседание се свиква от г-жа Александрова (дори позволила си да промени датата на сесията), определила е дневния му ред, разпределила е всички материали за разглеждане в постоянните комисии, а както виждаме от заетото място, има явното намерение и да го ръководи.“

Социалистът изказа притеснение, че Александрова няма легитимен статут на председател и това поставя под съмнение законоосъобразността на евентуалните решения, а още повече и подписа й под тях. Затова той призова колегите си да не приемат предложения от нея дневен ред и по този начин да покажат, че колективната им  воля не може да бъде променена под какъвто и да е институционален или властови натиск.

Ситуацията бе определена от Митко Хубинов като патова: “Имаме един председател с полупрекратени правомощия и нов с непълни правомощия“. Той също се съгласи, че ако се проведе сесия под ръководството на Александрова, то решенията може да бъдат атакувани в съда. Групата на „Промяна с Митко Хубинов“ също се обяви срещу дневния ред. При последвалото гласуване само шестима общински съветници подкрепиха Александрова – представителите на ГЕРБ, Пенко Запрянов и Иван Димитров. Заседанието приключи с  предложението на шефката: “Тогава да си ходим!“

Безкрайно възмутена от дъното на залата председателят на учителския синдикат Янка Чобанова изкрещя, че тези съветници не трябва да получават заплати за последните три сесии. Тя беше разочарована, че не се обсъди преминаването на детските градини към делегирани бюджети.  След провалената сесия, общината няма да може да кандидатства и по проект за маркетинг на туризма, а с нея и общини Садово и Братя Даскалови. Без помощи ще останат и десетина тежко болни първомайци, между тях и двегодишно дете.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 12.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Връзката ви с някого ще се задълбочи и ще търсите общи пътища за изява. Пътуванията ви ще са удачни, мислете за подробностите и не изпускайте от вниманието си нищо, което би ви отклонило от целта. Проявете твърдост в исканията си и не отстъпвайте за нещата, които са важни за вас.
12 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
В общуването си ще срещнете твърда реакция, но тя изглежда не ви притеснява. Достатъчно уверени сте, за да се справите с всичко, което се изпречи пред вас. Ще останете впечатлени от една личност и това ще продължи дълго. Не е изключено да започнете интимна връзка, и ако сте вече обвързани, се пазете.
12 апр 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Прегърнете желанията си, усмихнете се, станете по-ведри. Животът е хубав, особено днес. Предстоят ви приятни и интересни неща, не се заблуждавайте, че ще ви липсват. Делата ви ще се подреждат според очакванията, нужно е малко търпение за да получите онова, към което се стремите.
12 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ще провокира у вас добри мисли, поведение и очаквания. Срещите и развитието на делата ще подсили увереността ви, че сте на прав път, и с право. Постигане на изгодни споразумения, водещи до сделка, вземане на изпит, т.е. - добро начало на седмицата. Въздържанието няма да ви навреди, независимо, че желанията ви са силни.
12 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес предприемете пътуване само ако е добре обмислено и добре организирано за да не ви изненада неприятно. Денят ще ви предложи много забавления и едва ли ще скучаете. Не се впускайте прибързано във вихрени авантюри.
12 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Нетърпеливи сте да видите идеите си реализирани, но най-добре ще е, ако не изпреварвате събитията. В отношенията ви с партньора се забелязва напрежение, опитайте се да промените това. С взаимни компромиси ще постигнете добър синхрон. Имате нужда от повече движение. Здравословни неразположения.
12 апр 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Бизнесът ви се развива повече от успешно. От днес започва нов плодотворен период за вас. Особени успехи ще регистрират онези Везни, заети в областта на рекламата и на комуникациите. В личния си живот се радвате на щастие и разбирателство. Близък ваш приятел се справя успешно със своя задача, заслуга за което имате и вие.
12 апр 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Задачите, които ви занимаваха през последните дни ще останат водещи и днес. Сред тях са семейните приоритети и грижите за деца и родители. Финансов въпрос също ще напомни за кредити и задължения. В тази връзка е добре да потърсите съвет от специалисти, може да се намери по-бързо решение.
12 апр 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Проблем от личен характер, който е смущавал мислите ви ще намери своето решение. Това ще свали от гърба ви товар и ще ви даде импулс за работа. До себе си имате хора, на които можете да разчитате, когато имате нужда от подкрепа. Ако внесете промени в интериора около себе си ще наситите атмосферата с ведрина и настроение.
12 апр 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Времето ще покаже до колко са основателни претенциите ви, но бъдете честни пред себе си. Трудностите ще ви помогнат да прозрете много неща, такива, които до сега са ви се изплъзвали. Ще подновите сътрудничеството си с човек, с когото ви свързват отминали събития. В семейството са възможни разногласия.
12 апр 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не бъдете толкова скептични, сами предизвиквате съдбата. Хабите ценна енергия за дреболии, а основното изпускате. Силни сте там, където е сърцето ви, направете го ваш бизнес и ще просперирате. Децата ще ви изненадат приятно. Ще се окаже, че сте ги подценявали напразно.
12 апр 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Радетели сте на добрите традиции, с които приобщавате семейството и приятелите си. Това ще направи всички ви щастливи, предвид настъпващите добри дни в дома ви. Ще загърбите неудачите си и с ведрото си излъчване ще пристъпите към ново, добро начало в живота си. Парите също ще заемат полагащото им се място.
12 апр 2021
Последни новини