27 °C

ОбС отсвири сесията: Александрова недосвалена, Петков недоизбран

Сесията на ОбС-Първомай бе провалена скандално вчера, след като съветниците отхвърлиха проекта за дневен ред.  В уречения час мястото на председател зае Красимира Александрова. В залата присъстваха кметовете на почти всички населени места, необичайно много бяха и гражданите, дошли да проследят взимането на важни за тях решения. Председателстващата заседанието даде възможност за разискване на дневния ред. Първи думата взе Светозар Славчев, в качеството му на председател на групата общински съветници на БСП. Според него решенията, с които са прекратени правомощията на Красимира Александрова като председател на ОбС и изборът на Дечко Петков на нейно място са ясно доминираща колективна воля, изразена при таен вот. Те не представляват административни актове и не подлежат на административен или съдебен контрол. Затова  стопирането им от областния управител е абсолютно недопустимо. „Недоумение буди фактът – каза Славчев, че днешното заседание се свиква от г-жа Александрова (дори позволила си да промени датата на сесията), определила е дневния му ред, разпределила е всички материали за разглеждане в постоянните комисии, а както виждаме от заетото място, има явното намерение и да го ръководи.“

Социалистът изказа притеснение, че Александрова няма легитимен статут на председател и това поставя под съмнение законоосъобразността на евентуалните решения, а още повече и подписа й под тях. Затова той призова колегите си да не приемат предложения от нея дневен ред и по този начин да покажат, че колективната им  воля не може да бъде променена под какъвто и да е институционален или властови натиск.

Ситуацията бе определена от Митко Хубинов като патова: “Имаме един председател с полупрекратени правомощия и нов с непълни правомощия“. Той също се съгласи, че ако се проведе сесия под ръководството на Александрова, то решенията може да бъдат атакувани в съда. Групата на „Промяна с Митко Хубинов“ също се обяви срещу дневния ред. При последвалото гласуване само шестима общински съветници подкрепиха Александрова – представителите на ГЕРБ, Пенко Запрянов и Иван Димитров. Заседанието приключи с  предложението на шефката: “Тогава да си ходим!“

Безкрайно възмутена от дъното на залата председателят на учителския синдикат Янка Чобанова изкрещя, че тези съветници не трябва да получават заплати за последните три сесии. Тя беше разочарована, че не се обсъди преминаването на детските градини към делегирани бюджети.  След провалената сесия, общината няма да може да кандидатства и по проект за маркетинг на туризма, а с нея и общини Садово и Братя Даскалови. Без помощи ще останат и десетина тежко болни първомайци, между тях и двегодишно дете.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес ще се наложи да проявявате съобразителност и достатъчно комбинативност, за да постигнете целите си. Вие сте чаровни и привлекателни, и в определени моменти можете да разчитате и на това. Може би трябва да промените част от стратегията си по отношение на дадена личност, за да привлечете интереса й.
28 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не си пилейте силите и енергията в неясни и мъгляви възможности. Насочете вниманието си към важните моменти от дейността си. Работата ви с документи изисква повишено внимание, но ще ви осигури добри резултати във финансовата сфера. Ще ви занимават проблемите на близките ви и с подкрепата си ще им бъдете полезни.
28 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не се притеснявайте за времето си днес, ще ви стигне за всичко, което планирате. За сметка на заетостта си ще повишите финансите, бъдете доволни и не проявявайте излишно капризите си. Прибързаните решения не са препоръчителни, с тях рискувате да сгрешите. Бъдете толерантни към онези, които понасят обратите в настроенията ви.
28 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Ако изпитате затруднения в работата си не се притеснявайте да потърсите подкрепа. Новини и предложения за нова работа ще зарадват други от вас. Достатъчно време сте посветили на конкретна задача, за да се отказвате от нея вече накрая й. Ще обновите връзката си с интимния ви партньор, преоткривайки в него нови качества.
28 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще срещнете добър прием днес сред колеги и клиенти. На предложенията ви ще се погледне благосклонно, предвид доказани качества и успехи. Самочувствието ви ще се подхранва и от споделените с партньора ви чувства. Връзката ви е силна и стимул за развитието ви. Ако търсите работа ще получите интересно предложение.
28 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Денят ще ви донесе много поводи за радост в личен и делови план. Прибързаните решения днес едва ли ще са най-удачното средство за действие. Нужна ви е по-дълготрайна стратегия, съгласувана с екипа ви.
28 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Поставяте си високи цели и в определени моменти ще трябва да забавяте темпото, което налагате, за да успявате. Една приятна изненада от любимия ви човек. Споделете вечерта си с него и бъдете на място, което ще ви помогне да се отпуснете. Вашата духовна и емоционална същност има нужда от усамотяване.
28 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще ви се наложи да направите важен избор. Имате възможност да решите важен за вас въпрос, затова не отлагайте. Колкото по-бързо това стане факт, толкова по-добре ще бъде за вас. Печелите доверието на човек от обкръжението си. Не прибързвайте с изводите относно дадено събитие.
28 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Работейки с желание и хъс за победа, ще имате отлични резултати. В тази връзка ще се постараете да приобщите към идеите си и други, като ги насърчите да се включат и покажат уменията си. Някои от вас ще поставят началото на нова дейност. Дайте си и почивка, имате нужда от нея.
28 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Недоразуменията на работното място все повече ви отегчават и след последните събития ще започнете да мислите за промяна. Неудовлетвореността ви ще е подсилена и от странични фактори, подканящи ви недвусмислено към действия. Преди да вземете окончателно решение се посъветвайте с най-близките си хора.
28 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
За да успеете при заплетена ситуация се въоръжете с търпение и вложете повече усилия. Ще се справите, но за в бъдеще бъдете толерантни към колегите и партньорите, а също и към по-младите. Ще се изнервите от разногласията в интимните отношения, но може би така узрявате и двамата. Или пък ще стигнете до извода, че противоречията са преодолими.
28 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Изключително толерантни сте с хората около вас. От това само можете да спечелите. Здравословното ви състояние е добро и не бива да се тревожите за дреболии. Помислете как можете да повишите тонуса си. Очаква ви интересна среща с човек, към когото отдавна се стремите. Имате късмет.
28 сеп 2020
Последни новини