16 °C

ОбС отсвири сесията: Александрова недосвалена, Петков недоизбран

Сесията на ОбС-Първомай бе провалена скандално вчера, след като съветниците отхвърлиха проекта за дневен ред.  В уречения час мястото на председател зае Красимира Александрова. В залата присъстваха кметовете на почти всички населени места, необичайно много бяха и гражданите, дошли да проследят взимането на важни за тях решения. Председателстващата заседанието даде възможност за разискване на дневния ред. Първи думата взе Светозар Славчев, в качеството му на председател на групата общински съветници на БСП. Според него решенията, с които са прекратени правомощията на Красимира Александрова като председател на ОбС и изборът на Дечко Петков на нейно място са ясно доминираща колективна воля, изразена при таен вот. Те не представляват административни актове и не подлежат на административен или съдебен контрол. Затова  стопирането им от областния управител е абсолютно недопустимо. „Недоумение буди фактът – каза Славчев, че днешното заседание се свиква от г-жа Александрова (дори позволила си да промени датата на сесията), определила е дневния му ред, разпределила е всички материали за разглеждане в постоянните комисии, а както виждаме от заетото място, има явното намерение и да го ръководи.“

Социалистът изказа притеснение, че Александрова няма легитимен статут на председател и това поставя под съмнение законоосъобразността на евентуалните решения, а още повече и подписа й под тях. Затова той призова колегите си да не приемат предложения от нея дневен ред и по този начин да покажат, че колективната им  воля не може да бъде променена под какъвто и да е институционален или властови натиск.

Ситуацията бе определена от Митко Хубинов като патова: “Имаме един председател с полупрекратени правомощия и нов с непълни правомощия“. Той също се съгласи, че ако се проведе сесия под ръководството на Александрова, то решенията може да бъдат атакувани в съда. Групата на „Промяна с Митко Хубинов“ също се обяви срещу дневния ред. При последвалото гласуване само шестима общински съветници подкрепиха Александрова – представителите на ГЕРБ, Пенко Запрянов и Иван Димитров. Заседанието приключи с  предложението на шефката: “Тогава да си ходим!“

Безкрайно възмутена от дъното на залата председателят на учителския синдикат Янка Чобанова изкрещя, че тези съветници не трябва да получават заплати за последните три сесии. Тя беше разочарована, че не се обсъди преминаването на детските градини към делегирани бюджети.  След провалената сесия, общината няма да може да кандидатства и по проект за маркетинг на туризма, а с нея и общини Садово и Братя Даскалови. Без помощи ще останат и десетина тежко болни първомайци, между тях и двегодишно дете.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 06.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Умеете правилно да преценявате хората и това ви помага да намирате верния път към тях. Доверието, с което се отнасяте към малко познат човек няма да ви разочарова. Проявете разбиране към проблемите на близък човек и му помогнете да се справи с тях. Щастието ще ви се усмихне и ще изживеете един вълшебен миг.
06 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Смирено и с компромиси от своя страна ще се стремите да изгладете отношенията с близките си. Ще имате удовлетворяващи ви и споделени мигове в компанията на семейството си и това ще направи деня ви пълноценен. Доволни ще бъдете от себе си, заради разума и волята, които сте проявили.
06 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ангажирани сте с помощ за другите и ще им посветите голяма част от времето си. Добре е да помислите и за себе си. Има неща, които трябва да свършите и то скоро. Бъдете предпазливи в общуването си с хора, които са чувствителни към темите, които ви вълнуват. Предстоят ви новости и благоприятно развитие на професионален проблем.
06 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Не се спирате пред нищо, за да са постигнете нещо ново, което отдавна е вашата единствена цел. Това е добре, но ако наистина си струват всичките усилия, които полагате. Имате и редица по-малки цели, които също чакат своята реализация, затова не ги пренебрегвайте. В интимен план ви очаква нещо, което ще промени ежедневието ви в положителна насока.
06 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Организирайте добре още от сутринта работата си, за да съумеете да се справите с всичко. Имате всички шансове да осъществите плановете си, трябва да изчакате само сгоден случай да започнете да действате. С вашия нюх няма да е трудно.
06 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Преодоляване на препятствия от различен характер ще ви държат будни и в активна позиция днес. Не унивайте, с постоянство и малко късмет ще постигнете целите си. Ще получите съдействие от човек, който е доказал доброто си отношение към вас. Не бъдете прекалено мнителни.
06 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Изберете най-важното и върху него съсредоточете енергията, за да постигнете максимума в работата си днес. Почти са изключени ситуации, с които не бихте могли да се справите. Очакват ви приятни срещи с близки хора и запознанства с нови приятели. За много от вас - финансови придобивки.
06 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят ви носи промени и те ще решат в известна степен развитието на проблем, който ви интересува. Ще се изпълнят очакванията ви и това ще ви гарантира бъдещ просперитет. Помогнете на приятел, заплашен е от опасността да попадне под чуждо влияние, което силно ще му навреди. В личните си взаимоотношения търсете разбирателство с близките си, не се конфронтирайте с тях.
06 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Споделените проблеми по-бързо се решават, особено, когато имате до себе си хора, които ви обичат. Ще се почувствате защитени и това ще върне блясъка в очите ви. Получената подкрепа ще ви помогне да станете по-уверени и да не се тревожите излишно за бъдещето си.
06 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не проявявайте самоинициатива, вслушвайте се в желанията и мнението на хората около себе си. Това ще ви сближи и повиши настроението. Щастливи моменти ще имате с любимия ви човек, но само, ако му позволите да бъде искрен с вас, което значи да го предразположите към интимност и откровеност.
06 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Този ден ще бъде свързан с хубави емоции и положително развитие на връзки. В деловата сфера са възможни разногласия с партньори, касаещи минали събития. Ако проявите повече толерантност ще останете удовлетворени. Отворени сте към новостите и скоро ще ви се отдаде възможност да се заемете с нещо вълнуващо.
06 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Положителните ви мисли и добрата енергия, която излъчвате ще създава спокойствие и добро настроение на обкръжението ви. Служебните въпроси ще решавате в движение, предвид натовареността ви, но въпреки това ще се справите. Важна среща ще ви подтикне към повече активност в подготовката си за нея.
06 апр 2020
Последни новини