155 мераклии се явиха на изпит за митничари

Кандидатка за митничарка влиза с личната си карта на изпита

155 кандидати за работно място в свиленградската митница днес доказват с тест своята лоялност и интегритет. Последното означава антикорупционно поведение. „ Да ти дават 1000 лв, пък ти да не ги вземеш. Нищо не се казва за 2000 лв“ духовито разясни кандидат-митничар преди да влезе за първата част от теста. 

Изпита се провежда в сградата на УНСС. Той е в три части. Тези от митничарите които покажат 70 % успеваемост, ще се явят на интервю. Накрая ще останат само 15 души, колкото са свободните работни места. Най-честните и най-лоялните обаче първо ще минат 7 месечно обучение, преди да застанат на платното. Стартовата заплата е 600 лв. 

Като задължително изискване за всички кандидати бе да имат поне бакалавърска степен в икономическа специалност или технически науки. Именно изискването за висше, провали надеждите на още 75 мераклии за митничарско местенце. Хората нямали най-високата степен в българското образование, но на базата на досегашен опит може би решили, че това не е толкова важно. След скандала с изловените с подкуп митничари на Свиленград през май обаче, изискванията за ценз и лоялност бяха затегнати. Особено след като главният началник на митниците Ваньо Танов препита с подобен тест действащите митничари в Свиленград и констатира, че огромното мнозинство от тях не изпълняват изискванията за лоялност и антикорупционно поведение.

Г. Христов

Сериозна навалица изпълни фоайето на УНСС
Доста кандидат- митничари не искаха да им се виждат лицата
Изненадващо, имаше доста дами
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини