Дървото посрещна зайците си под знака на 6-цата

Наперен "строител" последва пътя на зайците и рискува пльосване, докато зяпа китните гимназистки

Професионалната гимназия по дървообработване и строителство „Цар Иван Асен 2-ри“ прекара през иглени уши новобранците си, докато същевременно ги бомбардираше с моркови. Всеки един от 130-те нови ученици в 8 и 9 клас, трябваше да минава на път за класните стаи през огромна шестица, сръчно изработена от върбови клонки. Творението бе дело на випускниците на гимназията, от специалност озеленяване и паркостроителство. Не се знаеше точната цел на ритуала - дали зайците да се наведат в поклон пред славата на училището или още на входа да им се припомни, че тук отличните оценки са задължително условие. 

Новите и без това си бяха стреснати, а това съвсем ги извади от равновесие. Някои за малко не се проснаха при промушването през дупката. Принос в разконцентрирането, поне на момчетата, даваха двете хубави каки придържащи гигантската шестица. Други новобранци сръчно финтираха препятствието и обектива на Haskovo.net, бързо съобразявайки, че точно на това място се превръщат в идеална мишена за канонадата от моркови. Всички пострадаха, включително и фоторепортера на Haskovo.net коварно уцелен от червен зеленчук право в челото. Съдбата на Ботев обаче му се размина, зеленчукът бе приятелски „подхвърлен“, вместо изстрелян. 

По традиция „царската“ гимназия започват оригинално учебната година и я приключват светкавично. След 10 минути в клас, ятото ветерани и новобранци хукна да полива новото начало. Пак по традиция, видни гости аплодират бъдещите строители на България. Този път властта бе представена от депутата Румен Данев.

Г.Христов

Дрибъл с токчета
Ученолюбивец вперил поглед в бъдещето си
Захранка
Тържествено
"Добре заварили"
"Къщи ще правя, паркове ще правя..и легла ще направя"
Първа цигарка на новото място
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини