25 скочиха на педалите за купата на Хасково

Стартът бе от площадка "Спартак"

25 велосипедисти се състезаваха в колоездачно състезание по повод дните на Хасково. Подобна надпревара се провежда за пръв път в историята на честванията на града, подчерта главния съдия Недялко Атанасов.

Като за първо издание, състезанието се радваше на завиден ентусиазъм. Рамо до рамо на педалите скочиха 14-годишният Пламен Стаменов и 64-годишния Теньо Петев. Колоездачите бяха разделени на три възрасти-до 40 години, до 55 години и над 55. Имаше и 4-та категория-жени, в която ще се състезават три дами. Всички бяха надлежно екипирани и оборудвани, включително и за падания. А подобни бяха възможни, защото състезанието залагаше на скоростта.  

Целта пред състезателите бе да покрият за време 7 километрова скоростна отсечка от площадка "Спартак" до язовир „Сивата Вода“. Крайната точка бе избрана неслучайно. Оказа се, че част от колоездачите ще се състезават и в плувния маратон на язовира, който почва в 12 часа. 

За победителите във всяка група са предвидени парични награди. Първото място се призира с 60 лв, второто с 45, третото с 35.

След люта надпревара, първото място спечели димитровградският видео оператор Росен Тодоров във възрастова група до 40 години. Николай Вечиев, също от Димитровград победи в по-горната, до 55 г. Над 55 шампион е хасковлията Костадин Костадинов, а при жените надделя началната учителка в ОУ "Климент Охридски" Сийка Черкезова".

Г.Христов

Всички бяха на педалите, състезанието е за скорост
В надпреварата се включиха и три дами
Росен е вдигнал победно ръка
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини