Закопчаха наркобарон издирван за убийство. Преглед на регионалния печат

Арестуването на хасковлията Димитър Начев-Сачмата е сред водещите теми в местната преса. "ГДБОП арестува Митьо Сачмата за трафик на дрога" съобщава "Новинар юг". Хасковлията бе арестуван в столичния квартал Овча купел с 9 кила хероин в колата. Според МВР, Сачмата е лидер на престъпна група за трафик на наркотици за Западна Европа. Каналът пренасял през България още кокаин и амфетамини. Сачмата и групата му били съпричастни и към други случаи на разкрита дрога през тази година. Според различните източници, хасковлията се занимавал отдавна с тази дейност, като имал широки контакти и с престъпната мрежа в Турция. През 2005-та година той е арестуван в южната ни съседка с 200 килограма хероин. в същото време е издирван в България по обвинение за убийство на свой турски партньор от 2002 година. Докато бил под гаранция тогава, Сачмата напуснал България. Така присъдата му от 13 години за убийство останала задочна. И тук почва голямата мътилка.

Според една информация, Сачмата излежал присъдата си за убийство в Турция заедно с тази за пренасянето на 200 кила дрога. Всичко това става за няколко години и през 2009-та той е отново на свобода. Според неофициална информация, живеел в Англия и отскоро бил в България. Според други, отлично информирани, бил в страната от година и половина.

Хасковско вече има "кокаинови крале" в лицето на Брендо и Гарев, сигурно Сачмата трябва да е поне барон.

"Започна санирането на езиковата и "Левски"-чело на "Новинар юг". Двете училища трябва така да организират учебния процес, че ремонтът да не пречи на занятията. В Езиковата са го измислили, като ще допускат майсторите следобед, когато има само подготвителни класове. В "Левски" ще е по-трудно, понеже сградата не позволява поставяне на външна изолация, а само на вътрешна. Първо ще се ремонтира третия етаж, после той ще приеме учениците докато продължава ремонта на първите два.

"До дни решават с колко поскъпват шофьорските курсове в Хасково". За предстоящото увеличение анонсира председателят на съюза на автоинструкторите Валентин Пашов. Цяло да бъде с 50-100 лв В момента областният град се "хвали" с едни от най-ниските цени в страната-350-400 лв за курс. В същото време в Димитровград курсовете със сигурност ще поскъпнат със 100 лв. Причините са високите цени на горивата и скъпите застраховки.

"2.4 млн лева отново вкараха хасковлии в тотопунктовете". Деца и внуци помагат на по-възрастните в попълването на печелившия фиш. Сумата е натрупана в 6/49, тегленето е днес.

"Търсят се 200 първолаци от набор 2005", чело на "Хасковска Марица". Записани били 2000 деца, а според ГРАО, на първи клас подлежат 2237 деца. От образователния Инспекторат нямат информация, колко от 7 годишните са тръгнали на училище от 6 годишна възраст. Предполагат, че част от липсата е заради деца емигрирали в чужбина или преместили се с родителите си в други региони на страната.

"Погнаха кебапчийниците на панаира". Няма обаче открити нарушения.

"Кирил Михайлов постави световен рекорд в зала Дружба". Хасковският силовак вдигаше на турнира по силов трибой за купата на града. Постижението е от позиция "лег".Състезанието е неофициално, постигнато без екипировка, затова рекордът няма да бъде признат. Но все пак е внушително-230 кг при върхово постижение от 220 за категория над 100 кг.

"4-ма в битка за шеф на ДФ "Земеделие". Иванка Милева, Людмил Иванов, Христо Сариев и Илия Велев се надпреварват за овакантения от Владимир Матеев пост. Временно изпълняващия длъжността шеф Николина Минкова, не си е подала документите за участие в конкурса. Конкурсът ще е на 12 септември.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини