-3 °C

Приключи още една успешна година за колоездачите

Изображение 1 от 6

  Дъжд от награди се изсипа от синьото безоблачно небе на град Берковица върху състезателите по приложно колоездене на Община Първомай на 11.10.2019 г. след обяд. На този ден се проведе републиканския турнир по този спорт „Призьорите от републиканските шампионати срещу звездите от европейският шампионат“, където Дани Костадинов състезаващ се по правилата на НДПК спечели сребърен медал, а Яна Иванова и Тодор Асенов, които се надпреварваха в същата група са съответно пети и шести при момчетата и момичетата.

  В състезанието по правилата на ФИА Стойчо Димов се окичи с бронз, а националката Камелия Костадинова нямаше ден и остана пета при момичетата.

  В комплексното класиране възпитаниците на Минко и Ваня Павлови останаха втори на крачка от победителя – Община Берковица. След приключване на съревнованието бе обявено и бяха раздадени наградите от генералното класиране в двете версии на държавния шампионат, като заедно с последния конкурс децата на Първомай донесоха общо 4 купи, 24 медала и 19 грамоти.

  При момичетата злато засия на гърдите на шампионката Яна Иванова, а при момчетата Дани Костадинов заслужи бронзов медал. В същата група Тодор Асенов е шести, първият ни отбор „прибра“ купата и сребърните медали, а вторият остана на пето място от седем отбора. В борбата при малките състезатели до 12 години, състезаващи се по правилата на ФИА, Камелия Костадинова и Иван Попов се зарадваха на сребърните индивидуални награди. Купа и сребърни медали спечелиха и състезателите ни от първия тим в тази група, а „героите“ от втория ни състав се класираха трети с бронзова купа и медали от 12 отбора.

  Екипът на село Градина с треньор Калчо Калчев се класира осми. Дипломи на десетте най-добри бойци в шампионата при момчетата и момичетата от двете групи бяха присъдени на Дани Костадинов, Яна Иванова, Иван Попов, Камелия Костадинова, Антония Янчева и Стойчо Димов. Сред медалистите са и Йордана Тошева, Ангел Милев, Виктория Райкова, Иван Петков и Мария Попчева. Подкрепа за отборите имаше и в лицето на Георги Иванов, Мирослав Христозов и Мария Манахилова.

  Диплом за отлично организиране и провеждане на републикански кръг от надпреварата получи кметът на Община Първомай г-н Ангел Папазов за създаване на отлични условия за състезание в IV кръг на републиканския шампионат по правилата на ФИА, проведен от 28 до 30 юни 2019 г. в гр. Първомай.

  Освен радостта от постигнатите успехи и попълване на отбора за следващата спортна година с момчета, ръководството и състезателите от клуба по приложно колоездене при Община Първомай са силно обезпокоени от липсата на достатъчно момичета от III до V клас, желаещи да се занимават със състезателна дейност в този спорт и се надяват в скоро време да попълнят редиците си с храбри девойки с които да се сформират повече отбори.

  Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 21.01.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ваша молба ще бъде удовлетворена и ще получите нужното ви разрешение. Ако сте решили да предприемате рисковани начинания отложете го за друг път. Денят не е подходящ за това има голяма вероятност да загубите значителна сума. Постъпка на ваш близък ще ви го представи в неподозирана светлина. Имате достатъчно време да намерите решение на проблем, който ви занимава напоследък.
  21 яну 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Започвате чудесно новата работна седмица. Действате с размах днес, тъй като имате много работа и идеи, които чакат да бъдат осъществени. Предпочитате да работите самостоятелно, тъй като така е най-сигурно, че ще успеете да се справите с плановете си. Привлечени сте от идеята на свой близък и се стараете да я доразвиете.
  21 яну 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Неотстъпчиви сте по отношение на намеренията си и няма да позволите на чуждото мнение и емоции да ви влияят прекалено много. Ще изградите успешно сътрудничество с някой, с когото предстои да вървите в една посока напред в бъдещето си. Създавате нещо ново и то скоро ще ви донесе първите добри резултати.
  21 яну 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Това, което ви привлича ще стане причина да отделите голяма част от времето си, за да го постигнете. За много от вас то е свързано с бизнеса или професионалната ви работа. Да сте близо до любимия ви човек е също ваша необходимост. Раците ще имат емоционална среща и вълнуваща вечер.
  21 яну 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Мнозина от вас днес са обхванати от творчески колебания. Не сте сигурни точно какъв подход да предприемете при важно начинание. Мислите ви се лутат в разнопосочни идеи. Опитайте се да отсеете онези, които ви се струва, че ще донесат оптимални резултати. Разговор с ваш партньор може много да ви помогне.
  21 яну 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Укротете темпото, амбициите ви са прекалено смели и е възможно да не постигнете всичко онова, към което се стремите. Нека това не ви отказва от намеренията ви, но бъдете разумни. Не рискувайте излишно, можете да бъдете на подходящото място в подходящия момент и без много шум. Успешно ще решите възникнал проблем у дома.
  21 яну 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  С участието си в печеливш проект ще повишите доходите си, освен, че ще натрупате повече опит и самочувствие. И по други причини има защо да бъдете доволни, в дома си ще се радвате на добри вести. Някои от тях са свързани с бита и пътуванията ви, ваши или на близките ви.
  21 яну 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Бъдете по-уверени в себе си. Както вие умеете да насърчавате, така би ви било от полза нечие одобрение сега. Доверявайте се само на проверени хора. Така ще си спестите неприятности. Помислете как да направите вечерта интересна за любимите си хора. Това ще ви сплоти и направи по-добри.
  21 яну 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Убедителни и точни, ще фокусирате вниманието на другите върху наболелите теми и ще предлагате решения. Ако сте искрени и честни, ще ви бъде лесно в реализация на всичко, с което се захващате. За онези, които не са ви познати се доверете на специалистите. Отношенията в семейството постепенно се изясняват, в случай, че са били влошени до сега.
  21 яну 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Много добри попадения в бизнес начинанията, където действате със свойствения си замах и афинитет към рисковете. В личен план също ви очакват приятни емоции свързани с харесван и желан от вас човек. Все пак не бъдете твърде настоятелни.
  21 яну 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Търсенията ви в избрана от вас област ще ви отведат до интересни и неочаквани за вас открития. Напредъкът, който ще постигнете най-вероятно ще ви мотивира да продължите да действате в същата насока. Упоритостта и постоянството ви ще бъдат възнаградени.
  21 яну 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Новостите ще ви направят по-смели и дръзки. Грижите ще отстъпят място на мечтите и скоро ще се поздравите с придобивки от различен характер. Желана къща или друга семейна необходимост ще зарадва някои от вас. Колебанията ви ще се стопят и уверено ще пристъпите към изграждането на новия си живот.
  21 яну 2020
  Последни новини