13 °C

Приключи още една успешна година за колоездачите

Изображение 1 от 6

  Дъжд от награди се изсипа от синьото безоблачно небе на град Берковица върху състезателите по приложно колоездене на Община Първомай на 11.10.2019 г. след обяд. На този ден се проведе републиканския турнир по този спорт „Призьорите от републиканските шампионати срещу звездите от европейският шампионат“, където Дани Костадинов състезаващ се по правилата на НДПК спечели сребърен медал, а Яна Иванова и Тодор Асенов, които се надпреварваха в същата група са съответно пети и шести при момчетата и момичетата.

  В състезанието по правилата на ФИА Стойчо Димов се окичи с бронз, а националката Камелия Костадинова нямаше ден и остана пета при момичетата.

  В комплексното класиране възпитаниците на Минко и Ваня Павлови останаха втори на крачка от победителя – Община Берковица. След приключване на съревнованието бе обявено и бяха раздадени наградите от генералното класиране в двете версии на държавния шампионат, като заедно с последния конкурс децата на Първомай донесоха общо 4 купи, 24 медала и 19 грамоти.

  При момичетата злато засия на гърдите на шампионката Яна Иванова, а при момчетата Дани Костадинов заслужи бронзов медал. В същата група Тодор Асенов е шести, първият ни отбор „прибра“ купата и сребърните медали, а вторият остана на пето място от седем отбора. В борбата при малките състезатели до 12 години, състезаващи се по правилата на ФИА, Камелия Костадинова и Иван Попов се зарадваха на сребърните индивидуални награди. Купа и сребърни медали спечелиха и състезателите ни от първия тим в тази група, а „героите“ от втория ни състав се класираха трети с бронзова купа и медали от 12 отбора.

  Екипът на село Градина с треньор Калчо Калчев се класира осми. Дипломи на десетте най-добри бойци в шампионата при момчетата и момичетата от двете групи бяха присъдени на Дани Костадинов, Яна Иванова, Иван Попов, Камелия Костадинова, Антония Янчева и Стойчо Димов. Сред медалистите са и Йордана Тошева, Ангел Милев, Виктория Райкова, Иван Петков и Мария Попчева. Подкрепа за отборите имаше и в лицето на Георги Иванов, Мирослав Христозов и Мария Манахилова.

  Диплом за отлично организиране и провеждане на републикански кръг от надпреварата получи кметът на Община Първомай г-н Ангел Папазов за създаване на отлични условия за състезание в IV кръг на републиканския шампионат по правилата на ФИА, проведен от 28 до 30 юни 2019 г. в гр. Първомай.

  Освен радостта от постигнатите успехи и попълване на отбора за следващата спортна година с момчета, ръководството и състезателите от клуба по приложно колоездене при Община Първомай са силно обезпокоени от липсата на достатъчно момичета от III до V клас, желаещи да се занимават със състезателна дейност в този спорт и се надяват в скоро време да попълнят редиците си с храбри девойки с които да се сформират повече отбори.

  Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 18.02.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Успявате по забележителен начин да балансирате между професионалния и личния си живот. Никой по-добре от вас не умее да комбинира всичко така, че да е удобно на всеки. Естествено водещо е собственото ви желание, но вие чаровно прикривате този факт.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще се отличавате с повишената си социална активност, оставайки на втори план личните ангажименти. Имате воля и ще се справите, независимо от трудностите. Предстояща среща ще подобри очакванията ви във връзка с предстоящ проект. Развитията ще бъдат във ваша полза и ще ви подтикнат към конкретни действия.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Добре е делата си днес да ги приключите в рамките на деня. Градивните ви усилия ще поддържат активността и формата ви, правейки ви по-организирани. В личния си живот ще постигнете разбиране със себе си и ще се съобразите с развитието на дълго очакваните промени. Най-хубавото е, че ще ви направят щастливи.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Малко хора ще са в състояние да разгадаят настроението ви днес. Работите усърдно, но емоциите доминират над всичко останало и със сигурност ви пречат, особено когато от вас се изисква да бъдете съсредоточени. Опитайте се да им противостоите.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Служебната работа ви отегчава и напрежението скоро ще ви създаде главоболия. Вземете мерки и не се колебайте да направите нещо за себе си. Запознайте се с методите на релаксация, чрез тях ще подобрите тонуса си. Мислете позитивно и се вслушвайте в мнения, различни от вашите.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  С добри нагласи сте за предстоящите дни и това се отразява на работата ви по проектите, които подготвяте. Самоконтрола, който си налагате ще ви помогне да се справите по-лесно с изкушенията и повиши психическата ви устойчивост. Насърчете човека до вас открито да говори за чувствата си, това ще заздрави връзката ви или поне ще ви ориентира за тях.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще размишлявате върху развитието на делата си от последните дни и ще търсите причините за една или друга неудача. Приемете, че има и външни фактори, които не можете да промените, така, че гледайте по-ведро на случващото се. Открийте уроците за себе си и се старайте да ги усвоявате своевременно.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Възможно е днес да възникнат проблеми и да променят временно плановете ви за почивка. При финансови операции не поемайте рискове. Доброто ви чувство за хумор ще ви извади от една неловка ситуация с човек, към когото имате по-специално отношение. Близо сте до желания резултат.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще ви се отдава да възприемате добре нови знания и да ги прилагате на практика почти веднага. Движението ще ви се отрази добре, ще ви избави от нежелани мисли и с повече вяра в себе си ще успявате в начинанията си. Не грешите в преценките си за другите, за това и по-рядко ви се случва да сте от губещата страна.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Ще се радвате на добри развития в личните си дела. Промяната ще ускори процесите и скоро ще се поздравите с придобивки от различен характер. Дайте шанс на човека, който търси път към вас и му позволете да ви запознае с намеренията си, които повярвайте, са добронамерени.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Не всичко, което предвиждате днес ще се случи, но в по-голямата си част ще следвате начертания план. Доверието, с което се отнасяте към някого или нещо, ще ви спечели нови приятели. В добра кондиция и форма на духа сте, и с повече лекота ще вземате решенията си. Готови сте за придобивки от нематериален характер.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ако ви липсват внимание и грижи, не бързайте да се засягате. Помислете къде имате пропуски, защото е сигурно, че не сте изрядни. Дайте си сметка за собствените си постъпки и променете отношението си към онези, които неоснователно сте наранили. Духовни прозрения ще ви подтикнат към промени.
  18 фев 2020
  Последни новини