15 °C

Приключи още една успешна година за колоездачите

Изображение 1 от 6

  Дъжд от награди се изсипа от синьото безоблачно небе на град Берковица върху състезателите по приложно колоездене на Община Първомай на 11.10.2019 г. след обяд. На този ден се проведе републиканския турнир по този спорт „Призьорите от републиканските шампионати срещу звездите от европейският шампионат“, където Дани Костадинов състезаващ се по правилата на НДПК спечели сребърен медал, а Яна Иванова и Тодор Асенов, които се надпреварваха в същата група са съответно пети и шести при момчетата и момичетата.

  В състезанието по правилата на ФИА Стойчо Димов се окичи с бронз, а националката Камелия Костадинова нямаше ден и остана пета при момичетата.

  В комплексното класиране възпитаниците на Минко и Ваня Павлови останаха втори на крачка от победителя – Община Берковица. След приключване на съревнованието бе обявено и бяха раздадени наградите от генералното класиране в двете версии на държавния шампионат, като заедно с последния конкурс децата на Първомай донесоха общо 4 купи, 24 медала и 19 грамоти.

  При момичетата злато засия на гърдите на шампионката Яна Иванова, а при момчетата Дани Костадинов заслужи бронзов медал. В същата група Тодор Асенов е шести, първият ни отбор „прибра“ купата и сребърните медали, а вторият остана на пето място от седем отбора. В борбата при малките състезатели до 12 години, състезаващи се по правилата на ФИА, Камелия Костадинова и Иван Попов се зарадваха на сребърните индивидуални награди. Купа и сребърни медали спечелиха и състезателите ни от първия тим в тази група, а „героите“ от втория ни състав се класираха трети с бронзова купа и медали от 12 отбора.

  Екипът на село Градина с треньор Калчо Калчев се класира осми. Дипломи на десетте най-добри бойци в шампионата при момчетата и момичетата от двете групи бяха присъдени на Дани Костадинов, Яна Иванова, Иван Попов, Камелия Костадинова, Антония Янчева и Стойчо Димов. Сред медалистите са и Йордана Тошева, Ангел Милев, Виктория Райкова, Иван Петков и Мария Попчева. Подкрепа за отборите имаше и в лицето на Георги Иванов, Мирослав Христозов и Мария Манахилова.

  Диплом за отлично организиране и провеждане на републикански кръг от надпреварата получи кметът на Община Първомай г-н Ангел Папазов за създаване на отлични условия за състезание в IV кръг на републиканския шампионат по правилата на ФИА, проведен от 28 до 30 юни 2019 г. в гр. Първомай.

  Освен радостта от постигнатите успехи и попълване на отбора за следващата спортна година с момчета, ръководството и състезателите от клуба по приложно колоездене при Община Първомай са силно обезпокоени от липсата на достатъчно момичета от III до V клас, желаещи да се занимават със състезателна дейност в този спорт и се надяват в скоро време да попълнят редиците си с храбри девойки с които да се сформират повече отбори.

  Parvomai.NET

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 30.03.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  В добро настроение ще преминете през днешния ден, вслушвайки се във всичко, което има отношение към вас. Енергично ще се включите в задачите си, в стремежа си да ги приключите навреме и с желаните резултати. Среща с приятели, някои от които ще превърнете в свои бизнес-партньори.
  30 мар 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Подтиквани от смели решения ще пристъпите към изпълнение на плановете, без да търсите нечие мнение. Пазете се от преумора, в желанието си да свършите повече работа може да навредите на здравето си. Част от вас ще потърсят ново поприще, с което ще трябва да доказват уменията си отново.
  30 мар 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Проявете толерантност към колегите за да си осигурите подходяща работна атмосфера. Много е важно да сте съзидателни, дарявайки топлина и разбиране. Вечерта някои от вас ги очаква приятна изненада свързана с близък човек. Позитивните ви очаквания напълно ще се оправдаят.
  30 мар 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Творчески порив събужда у вас желание да работите по осъществяване на скритите си желания. Старанието ви да сте полезни на околните е впечатляващо. Чест ви прави факта, че не изтъквате направеното и продължавате да се грижите според възможностите си. Денят ви ще е ползотворен и интересен от към лични контакти.
  30 мар 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Отстоявайте твърдо позициите си и не допускайте вмешателство в личните ви планове. Възможно е да получите новина, която ще ви подейства като стимулатор да работите още по-усърдно. Въздържайте се от семейни спорове, дори да мислите, че сте прави. Силно се нуждаете от оздравителни процедури свързани с изчистване на организма ви. Направете нещо в тази посока.
  30 мар 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Въпроси от делови характер ще изместят посоката на притесненията ви днес. Запазете спокойствие, така ще работите по-пълноценно и ще свършите повече. Не си позволявайте да давате мнение по въпроси, които не ви засягат, но засягат други хора. В желанието си да сте полезни ще нараните някой, за което няма да ви прости.
  30 мар 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще се включите във времето и навреме ще приключите започната задача, още повече, че имате финансова изгода от това. Загрижеността ви за здравето на близък човек ще ви накара да потърсите и друго компетентно мнение, с което бихте добили реална представа за нещата. Мислете позитивно.
  30 мар 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Занимават ви професионалните ви дела и не мислите за почивка, но е важно да отделите време и за отпускане. Никой не ви притеснява, по-скоро вие сами стимулирате работоспособността си. Запазете я за следващите дни, когато действително трябва да действате безотказно.
  30 мар 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Нова възможност за професионална реализация или пък началото на интимна връзка, ще вълнуват повечето от представителните на зодията. Денят е начало на промени в живота ви и ако днес може да не са така осезаеми, то в близките дни ще чувствате все по-силно ефекта им. Налага се да вземете конкретно решение по отдавна вълнуващ ви въпрос.
  30 мар 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Пониженията тонус се отразява на здравето и общителността ви. Работете за укрепване на духа и имунитета си. Вземайте допълнително витамини, хранете се здравословно и мислете позитивно. Благодарете за всичко, което имате и ще се почувствате по-добре. За някои от вас денят е свързан с пътувания и срещи.
  30 мар 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще се опитате да наваксате изоставането си от предишните дни. Отнася се за работата ви. Това ще ви донесе спокойствие и увереност, така че, ако все още не сте започнали – действайте. Интимните връзки ще се задълбочават. Интересът към вас е по-засилен от всякога и не бива да го проигравате.
  30 мар 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Имате добри намерения, но е нужно да потърсите съдействието на хора, които биха ви помогнали. Давате си сметка, че не всички са на нивото, което сте достигнали и ще срещнете трудности в разбирането на идеите ви. Някои ще посрещат гости и ще са ангажирани със семейни задължения.
  30 мар 2020
  Последни новини