Осъдиха пиян доктор. Ново дело за Черния великден. Преглед на регионалния печат

"Темида възложи нови експертизи за Черния Великден" съобщава "Новинар юг" на стр. 3-та. До дни започва второинстанционното разглеждане на делото в Пловдив. Там всички засегнати страни жалят наложените от хасковския окръжен съд присъди на двамата братовчеди Данаил и Живко. Шофьорът Данаил бе осъден на 12 години затвор, братовчед му Живко, който му дал колата -  на 10.И двамата са били пияни. В резултат на това, Данаил убива на място 6 деца, тръгнали на църква навръх Великден миналата година. Родителите на децата искат максималната присъда от 15 години затвор. Защитата пък смята, че вината на братовчедите не е доказана, а алкохолните проби не са взети по надлежния ред. Затова сега са назначени нови експертизи, включително и такива, дали шофьорът е имал колан, как се е отворила предпазната възглавница при сблъсъка и т.н.

Предлагаме на защитата да поиска експертиза и как е гърмял аспуха, защото има отношение към инструмента на убийството-колата. И да поиска становище от Страсбург, с което всякакви алкохолни проби, които са взети не в присъствието на хабилитирано лице се обявяват за невалидни. Особено ако са на техни клиенти.

"Две села по черни пътища до Симеоновград". Именно заради ремонта на пътя убиец, по който загинаха децата на Великден, в симеоновградско ударно се поправят пътища. Достъпът до селата Пясъчево и Калугерово става само по черни пътища.

"Пазим границата на ЕС със система от 12 млн. евро" Системата бе открита вчера от вътрешниьят министър Цветан Цветанов. Представлява интегрирана система за видеонаблюдение на държавната граница. Тя покрива 58 километров периметър между ГКПП Капитан Андреево и ГКПП Лесово. Системата е изградена от Ериксон България и струва 24 млн лева.

"Подпалиха се Кенанските гробища" Всъщност огънят на Кенана не тръгна от гробищата, а по черния път, който свързва Кенана с кв. "Куба". После навлязъл в близката горичка. Два екипа пожарникари овладяха стихията. Предполага се, че всичко е тръгнало от незагасен фас, изхвърлен от кола.

"Стотици на ден зорлен в нарушение" Става дума за така наречения булевард  Западен, известен още като "Никола Радев". Паркирани коли на клиенти пред автоморга принуждавали шофьорите идващи от Болярово, да настъпват напречната пътна маркировка, използвана обикновено за да могат пешеходци да преминават булевардите. Пресичането е абсолютно забранено от закона и на ден могат да се съставят поне 100 акта, изчислява изданието. Само дето няма кой да ги направи, въпреки че ежедневно има патрулки в района на Четвърти стопански двор. Полицаите си обядват спокойно без да се вълнуват от вършещото се пред очите им нарушение.

"Върнаха родилка от оня свят"-чело на "Хасковска Марица". Ромка от Димитровград родила за 5-ти път и то все със секцио.На 5-тото раждане, на операционната маса, развила ДИК Синдром, заради многобройните сраствания в корема. Започнала обилно да кърви. Със животоспасяващата операция се заела шефката на АГО д-р Стефка Христова. Консултирали я две светила от Пловдив-доцент и професор от университетската болница. Решенията обаче се взимали от д-р Христова. След 7 часова операция, жената била спасена, бебето добре, а наскоро двойката бе изписана от Родилното.

"Цветанов: Готови сме за Шенген, влизаме с Румъния". По повод вчерашното откриване на граничната система за видеонаблюдение. Затягането на сигурността по Българо-Турската граница, която е външна за Евросъюза, бе едно от изискванията за приемането ни в Шенген.

Цветанов отдавна повтаря, че сме готови за Шенген, но европейските министри май не му вярват. И затова са обвързали приемането ни в Шенген с друга държава, просто защото трябва да се изпълняват двойно повече изисквания и все някой за нещо няма да е готов.

"2.84 лв удари литър олио от производител" на втора страница. В магазините олиото вече се продава на места до 3.15 лв.

"Спукана тръба наводни кооперация, виновни няма". Тръба се спукала в кооперация и наводнила гаражи, кухни и бани в две четириетажни кооперации на ул. "Хан Аспарух". Веднага било намерено обяснение на ситуацията-водата била пусната с по-голямо налягане, щото преди аварията била с малко. От ВиК обаче заявили, че скоро не са отстранявали аварии в района и не са променяли налягането. В свободните предположения в които изпада статията се допуска, че частна ВиК фирма може да е правила ремонт наоколо. Така или иначе, от държавното "Водно" отговарят, че нямат отношение към проблем който е вътре в частен имот. Впрочем в частния имот търпят водата да им се стича по лампите и пълни гаражите, но не се заемат да си оправят проблема.

"3 години условно за зъболекар, карал пиян". Хасковският съд осъди на 3 години условни денталният специалист Спас Хаджипанайотов, защото е бил спипан да кара пиян с умопомрачителните 2.65 промила алкохол в кръвта. Решението занаказанието е взето след одобрено от съда споразумение между прокуратура и адвоката на подсъдимия.

Докторът е висшист, не е осъждан досега, но тази година през август бил спипан да кара "на висок градус". Освен условната присъда, му е отнета книжката за година и 6 месеца.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини