Автомобилите превземат пешеходната зона в Първомай

Вече не е изключение да се види автомобил, който да се движи по пешеходната зона в Първомай. Движението става все по-интензивно. Снимките, които публикуваме, са направени в съботен ден – когато стотици хора излизат на пазар или разходка, заведенията са пълни с хора, а около масите в кафенетата си играят нищо неподозиращи деца.

В така наречената пешеходна зона има разположени търговски обекти, собствениците на които считат за естествено да ползват „някакво правило“, разрешаващо им да влизат с лични и служебни автомобили до тях. В света има практика, която доказва, че далеч по- големи магазини и заведения могат да бъдат снабдявани без да се нарушават правилата. За пренасянето на каквито и да е стоки се ползват колички, а когато все пак се налага влизане с автомобил, по изключение, това се случва късно през нощта, когато няма пешеходци.

Къде са полицията и общинска охрана? Колко акта на нарушители са съставени? Чакаме ли да се случи инцидент или органите на реда имат готовност да се намесят? 

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Случаен виц

Последни новини