Александрова свика Консултативен съвет за мястото на Дечко Петков

Промените в ръководството на Общински съвет  наложиха свикване на консултативен съвет. По правилник новият председател Красимира Александрова е длъжна на среща с председателите на политически представените в местния парламент групи, да вземе решение за състава на Постоянните комисии. На предстоящата сесия ще бъде внесено и предложението, около което са се обединили присъстващите на Консултативния съвет:  Дечко Петков да заеме мястото на Красимира Александрова в ПП“Земеделие, горско стопанство и екология“ И ПП“Устройство на територията, строителство, транспорт, икономика, търговия и услуги“.

На срещата Александрова е поставила няколко организационни въпроса – за провеждането на заседанията на комисиите. Съгласно спецификата на разглежданите материали за сега остават съвместните заседания, съгласно Правилника за дейността на ОбС.  Присъстващите са на мнение, че 17.30 е час, в който гражданите биха могли да присъстват на сесии, но за по-подходящи считат дните сряда или четвъртък.

Информацията за Консултативният съвет, даде повод на Александрова още веднъж да подчертае, че намира финансовото състояние на общината за сериозно обезпокоително и не е съгласна с интерпретацията на parvomai.net,  че има добра новина в това, че общината остава със сигурност в 4-та група. Преди седмица на сайта бе  публикуван материал „Александрова: Необходими са рестриктивни мерки и контрол върху финансите“, в който подробно бе обяснено, че общината въпреки, че слиза със 100 позиции в класацията на МФ за финансовото състояние на общините, запазва категорията си, а именно: „Разходите не се покриват напълно от приходите на общината. Възможно е натрупването на дълг да застраши водената фискална политика. Нивото на прозрачност на финансовата информация е ниско, контролът и наблюдението не са своевременни. Методиката за управление на риска трябва да се подобри“

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини