Шест фирми искат да чистят река Тополовска

6 са фирмите- кандидатки за почистване на дъното на река Тополовска. Конкурсът е за изпълнение на проекта "Предварително и неотложно почистване на речното корито и отстраняване на наноси и земни маси от руслото на река Тополовска в регулацията на село Дълбок извор.Той обхваща част от реката между двата стоманобетонови моста. Предвижда се увеличаване проводимостта на речното корито, чрез почистване от наноси, отпадъци, паднали дървета и хидротехнически мероприятия в района на двата моста.

Конкурсът е започнал и първият му етап вече е факт. Отворени са документите на фирмите. Разгледана е допустимостта им да участват в него. Предстои да се изискат допълнителна информация и документи. Според заповедта на кмета  окончателното решение трябва да се вземе до края на месец август. Преди това ще бъдат отворени и предложените цени. На този - трети етап, могат да присъстват представители на фирмите, заинтересованите страни и различни медиите.

Комисията, която ще определи фирмата – изпълнител се състои от 5 члена. Двама от тях са представители на местната администрация, един външен юрист, инженер ВиК и експерт по хидротехнически съоръжения, регистриран в списъка за консултанти при възлагане на обществени поръчки.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини