Съветници се надпреварваха да предложат по- ниско заплащане за председателя

30% от средната брутна заплата на ОбА ще получават всички съветници, с изключения на председателя. Той ще работи вместо по 40, по 20 часа седмично за 50% от заплатата на кмета. Три политически групи претендират за автори на предложението председателят на ОбС да работи на половин ден и на половин заплата. С позицията  за  намалено заплащане на Председателя на ОбС, д-р Катя Попова изпревари Светозар Славчев единствено заради предимството на дамите. А след тях и Илия Ганчев заяви, че още при конституирането на новия ОбС тяхната група са имали такава идея.

В точка „питания“ кметът трябваше да отговаря на въпроси поставени от Красимира Александрова, но отговорите не прозвучаха в зала. Новият председател обеща въпросите и отговорите да бъдат разпечатани и раздадени на председателите на политическите групи.  Отчет за дейността на комисията, разглеждаща финансовото състояние на общината и дейността на кмета, направи д-р Митко Хубинов. Той се оплака от лоша комуникация и невъзможността да се работи при създалите се обстоятелства. За това за вторник е насочена среща на комисията и кмета Ангел Папазов за установяване на методите за действие.

Като допълнителна точка от дневния ред беше разгледано и тегленето на кредит за възстановяване на вложените средства в проект за подобряване на инфраструктурата на питейната вода в гр. Първомай. Отхвърлено преди два месеца, това предложение този път беше прието с пълно мнозинство.

Теди Кирякова 

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини