Гореща сесия: кой ще седне в стола на Дечко? Хубинов - пас

Новият председател на Общински съвет няма да бъде предложен от членовете на коалицията „Промяна с Митко Хубинов“ – категоричен е самият Митко Хубинов.

По време на заседание на Постоянната комисия по Устройство на територията, в емоционално изказване Георги Богданов попита: По време на изборите ГЕРБ подкрепиха „Коалиция за първомайско“.  С искането на оставката на Петков те показаха, че не са доволни от работата му. Защо не спазиха политическата договорка и не потърсиха начин да намерим подходяща кандидатура, удовлетворяваща двете страни?“

Сесията на 12 юли ще бъде гореща в пряк и преносен смисъл. Освен, че в обявеният час- 12.30 часа на обяд температурите са доста високи, напрежението се вдига най-вече от постъпилото предложение за оставката на председателя на ОбС - Дечко Петков. То първо трябва да влезе в дневния ред на сесията. Ако това стане, ще последват две гласувания – за оставката му и за избор на нов председател. След категоричното становище на Хубинов, че новият шеф на местния парламент няма да е от тяхната група, очевидно се очаква той да е предложение на ГЕРБ. С най- голям опит в общинските дела там са Красимира Александрова и присъединилият се към герберите демократ  Петър Ганев. 

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини