Светозар Славчев: Петков се държи недостойно, Александрова да даде пример

Светозар Славчев

Недостойно е поведението на Дечко Петков – според Светозар Славчев – председател на групата на общинските съветници от БСП. Според него, при входирано по надлежния ред предложение за прекратяване на правомощията му, редно би било председателят на ОбС  да се съобрази с него и да го включи като точка от дневния ред, а не да бяга от отговорност и да разчита на останалите общински съветници дали точката да влезе в дневния ред.

В същото време социалистът не е сигурен  дали по съществото си искането за прекратяване на правомощията му е навременно и дали да го приема за дестабилизиращо и „демонстрация на сила“.  За липсата ма яснота кой ще застане на неговото място, социалистите ще изкажат становището си на предстоящата сесия. 

По отношение промяната на Решение 40 за възнагражденията на общинските съветници, социалистите в местния парламент считат, че това не е най-важния подлежащ на коментар въпрос, защото всеки един от тях абсолютно доброволно е участвал в изборния процес, положил е клетва и се е съгласил да стане общински съветник с една единствена основна задача, а именно да вложи цялата си енергия и разум в полза на съгражданите си.

Принципна позиция на групата общински съветници от БСП, е  че имайки предвид естеството на работа напълно възможно е председателят на ОбС да се справя със задълженията си за много по-малко време и е редно възнаграждението му да е 50% от заплатата на кмета за 4-часов работен ден.

Още по-неприемливо за тях пък е съществуването на длъжността заместник-председател на Общински съвет. Тази длъжност, изпълнявана в местния парламент  от Красимира Александрова е напълно ненужна, безсмислена и няма логично обяснение защо  заместник-председателят получава възнаграждение по-високо от това на общински съветник - председател на комисия – каза Славчев. От това произтича, че приетите от Народното събрание( а то е доминирано от съпартийците й от ГЕРБ), законодателни промени касаещи редуциране на възнагражденията, се отнася до всички други, но не и до г-жа Александрова. А тя е част от ръководството на тази партия и е редно не само да се съобрази с него, дори и нещо повече - със своите действия да даде личен пример на нас останалите общински съветници - завърши Светозар Славчев.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини