6 съвета за страхотна ваканция

Всеки обича почивките и пътешествията. Но подобно весело приключение може да ви излезе доста солено, ако не предвидите някои подробности. Ние ви предлагаме 6 съвета, които ще ви помогнат да спестите пари и да оползотворите времето си от годишния отпуск по най-добрия начин.

1. Направете си план Повечето хора не искат да правят нищо друго, освен да ли лежат и да си почиват, докато са на ваканция, с което няма да имате проблем. Но ако вие сте решили да направите нещо друго (да посетите някой музей, воден парк и т.н.) си изгответе план преди да заминете. По този начин ще се освободите от ангажимента да се организирате на непознато място.

2. Определете си бюджет Това е особено важно, защото когато сте на почивка може лесно да се отнесете и да изхарчите повечето си средства. За това е добра идея предварително да определите бюджета за ваканцията си. Най-добре е той да бъде кеш, така по-лесно ще прецените как се движите с разходите.

3. Проучете по интернет За да спестите пари и време е по-добре да проучите по интернет за добри оферти, преди да ангажирате каквото и да било. Не е зле да разучите и местата около вашата локация за почивка като: ресторанти, забавления и забележителности.

4. Попитайте за отстъпки Когато се обаждате за резервация на каквото и да е, винаги питайте за намаления. Много курортни места предлагат отстъпки за учащи, студенти, семейства, групиили други бонуси, ако останете за по-дълго.

5. Вземете си забавление за дъждовни дни  Всички заминават на почивка, въодушевени и представяйки си вечно синьо небе и слънчеви дни, ала времето е непредвидимо и нещата не винаги се развиват според очакванията ни. Случва се дъжд да развали плановете ни за разхода или плаж, в такъв случай е добре да имаме резервен план. Вземете няколко любими филма, кари, табла или нещо друго, с което да се забавлявате.  

6. Изберете правилното време  Организирайте ваканцията си така, че да се пада в най-подходящия за целите ви сезон. Ако искате купон и шумно веселие, заминете в разгара на сезона. Ако пък търсите спокойствие и по-ниски цени – вземете отпуската си малко по-рано или по-късно от пиковия туристически период. Ако ще занимавате за друга страна или дори континент се информирайте за сезона и времето там.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини