3 °C

5 съвета, с които да спестите пари от разходите за училище

Учениците най-накрая се връщат в класната стая след дълга почивка. Това може да звучи като облекчение за родителите, които вече няма да се налага да са в ролята и на учители, но не и погледнато от финансова гледна точка.

Завръщането в училище винаги излиза скъпо на родителите. Макар повечето деца да са в държавни училища, разходите нарастват с настъпването на първия учебен ден, а и през цялата учебна година. Ето няколко съвета, с които да спестите пари от разходите около училище:

Прегледате гардероба на детето си и спестете пари

Ако се впуснете в необмислено пазаруване с идеята, че всички дрехи или униформи на детето ви са вече износени или са станали малки, то си гарантирате да похарчите повече пари от необходимото. Първо, разгледайте гардероба на ученика, премерете дрехите или ученическата униформа и чак тогава, ако са твърде захабени или малки, отидете за нужните покупки.

Пазарувате дрехи втора употреба

Няма нищо лошо в това да пазарувате дрехи, които са втора употреба. Ако се поровите повече, може да намерите тоалети, които са като нови, а цената за тях ще бъде доста по-ниска. Разпитайте сред родителите на по-големи ученици дали продават униформата на детето си, която вече му е малка. Може да направите родителски групи, с които да купувате и продавате униформите на децата ви, щом станат малки, ако учат в училище, където се носи униформа.

Спестете пари с този малък трик

Децата често се връщат с чуждо яке у дома след училище. Поставете етикети с името на вашето дете на връхните му дрехи, особено ако те са част от униформа и целият клас има еднакви. Така ще улесните учителите,които търсят собственика ниизгубена дреха, а и себе си, защото няма да се наложи да купите нова.

Брандирайте моливи, химикалки и други предмети, за да спестите пари

Да, първоначално ще си кажете, но това ще струва по-скъпо и е така, но това е инвестиция, която ще ви се отблагодари в бъдещето. Персоналните предмети определено струват по-скъпо, но децата смесват вещите си и когато те са еднакви после може да попаднат при друго дете, а на вас да ви се наложи да купувате нови. Решението е да си ги отбележите, не е нужно да е гравирано или нещо, което ще е скъпо, може да си измислите ваш начин - с цвят, подпис и т.н.

Спестете пари от разходи за транспорт

Ако училището не е чак толкова далече, в топлите месеци от годината можете да организирате пътуването си до училище без да изпозлвате кола или градски транспорт. Една разходка пеша или с колело не само ще ви спести пари от месечните разходи, но ще се отрази добре на вас и детето ви. Ще повиши тонуса, а и ще се отрази благоприятно на околната среда. При всички случаи ще дадете добър пример на ученика. Ако все пак държите да използвате автомобил, то тогава се организирайте с други родители, които живеят във вашия район и споделяйте пътуването си. Ще спестите, а и детето ви ще се социализира.
 

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 01.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес сте доста заети, но вършите всичко по отличен начин. Намирате време дори за незначителни неща, а това се дължи на безупречната ви организираност. Не допускайте на нищо да нарушава графика ви, тъй като това няма да се отрази добре на очакванията ви.
01 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се отказвайте от целите си, перспективите са обещаващи. С повече активност и добра организация ще се адаптирате към промените, колкото и да не ги отчитате като факт. Вътрешни противоречия ще ви изправят пред необходимостта да вземете бързи решения, отнасящи се до вас самите.
01 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
За себе си изяснете какво точно искате и го направете.Успеете ли, ще се почувствате по-добре и ще добиете желание за нови развития. Започнати проекти могат да бъдат прекъснати, вина, за което носите и вие. Работейки върху себе си, ще постигнете вътрешна хармония и с повече доверие ще градите плановете си.
01 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Акумулираната от вас енергия ще се прояви по подходящ начин и скоро ще може да се поздравите с практични реализации. Новости и от личен характер ще зарадват някои от вас, особено самотните Раци. Започната връзка ще продължи дълго. Вниманието и нежността, на които се радвате ви правят по-добри.
01 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работете сериозно днес, тъй като развитието на делата ви в близко бъдеще зависи до голяма степен от днешния ден. Подходете с търпение към бюрократичните неуредици и не хабете нервите си за дреболии. Замислете се за сериозни инвестиции.
01 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Нищо не е невъзможно за вас, щом веднъж сте решили да действате. Само внимавайте, да не предизвикате съдбата с агресивната си намеса в отношения и събития, в които е по-добре да стоите настрана. Ако целите ви са свързани с бизнеса или професионалната кариера ви очаква натоварена програма.
01 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ако не изненадвате с нищо партньорите си днес и действате така, както те очакват, ще имате хубав ден. Овладейте емоциите си и проявете повече търпение в отношенията си с близките. Служебни пътувания ще ви ангажират допълнително, но не съжалявайте. Има какво да покажете и на какво да се научите.
01 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не се преуморявайте, ангажиментите ви са достатъчни за повече от едни човек, за да поемате нови. Потърсете свой начин да си починете, като се освободите от натоварващи мисли и обновите силите си. Така ще се подготвите и по-добре за предстоящите си изяви, за които сте нетърпеливи.
01 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Всичко може да почака, щом така преценявате, че е най-добре за вас. Запазете доброто си настроение и не пропилявайте времето си в усилия да убеждавате някого в правотата на мислите си. Оставете другите сами да решават бъдещето си, вие се погрижете за своето. Но и не оставяйте в близките си впечатления за отчуждение.
01 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
01 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Съсредоточете енергията си в творчески проекти и ще постигнете забележителни резултати. Внимавайте да не се разминете с една изгодна сделка. Очертава се служебно пътуване, което ще отвори шанс за служебен просперитет.
01 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Повече се вслушвайте в мнението на специалистите и не пристъпвайте съветите им. Във ваш интерес е да се поддържате в добра форма и да не прекалявате с нищо. Начинанията, с които се захващате могат да бъдат успешни, ако смекчите тона си в отношенията с колегите и приведете в ред личните си дела. Не се разпилявайте.
01 дек 2020
Последни новини