Юношите на "Борислав" станаха шампиони

Снимка: Костадин Момчилов

Отборът юноши старша възраст на ФК“Борислав“ стана шампион за сезон 2011/2012 г в Пловдивска област. Треньорът на момчетата Димитър Янчев определя това класиране като най- голямото постижение в 88-годишната история на клуба.

За това, че точно този екип е с големи възможности и от него се очакват много успехи, се е знаело още през 2008 година, когато печелят трето място между 47 отбора на международния футболен турнир “Open Winter” в Лайпциг. На следващата година отново са трети, но вече между 68 отбора. Тогава стават и шампиони в турнира „Купа на ПФЛ“. Следват успехи през годините – отново шампиони на ПФЛ и трето място в Александруполис, Гърция, печелят купата на Първомай. В град Пула стават 5-ти между 108 отбора и са наградени за феърплей. През 2011-та са шампиони на турнира „Evimacup” в Албена. След това се разделят с капитана си Динко Митрев, който през последния сезон игра за Литекс и стана младежки национал. През последната шампионска година с капитанската лента го замести Добрин Милчев.

Димитър Янчев изрази съжаление, че тези 18-годишни младежи нямат футболна перспектива пред себе си. Мъжкият футболен отбор не е финансово обезпечен, не достигат средства и те ще останат извън любимата си игра.

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини