Първомайски отбор колоездачи е между шестте най- добри в страната

Христо Кирев

Престижното пето място от I кръг на републиканското първенство по приложно колоездене, проведено в село Челопеч, Софийска област, завоюва петокласникът от ОУ”Св.св. Кирил и Методий” гр. Първомай Христо Кирев. Негова е и основната заслуга за отборното 6-то място постигнато съвместно с Мария Колева, Петя Тошева и Илиян Гегов.

На една ръка разстояние от тях се нареди и втория първомайски отбор съставен от съучениците им Елица Атанасова, Рени Асенова, Екатерина Атанасова, Християн Методиев, Осман Али и Евгени Кръстев. На тях съдиите присъдиха почетната 7-ма позиция.

Успехът бе постигнат както благодарение на усилията на децата, така и на финансовата помощ за проект „Марко Поло” гласувана от ЦОИДУЕМ гр. София. В него бяха заложени професионалните умения на учителите Ваня и Минко Павлови и медицински фелдшер Мариана Василева. Решаваща бе и безрезервната логистична и организационна подкрепа на директорката на училището Елена Добрева в сътрудничество с директора на от ОУ”Св.св. Кирил и Методий” с. Дълбок извор Сребрин Сребрев.

За да стигнат до тук учениците трябваше да преминат дългия път на обученията касаещи правилата на движение, техническо управление на велосипеда, оказване на долекарска помощ и фитнес тренировки за подобряване на физическата подготовка. Последните им усилия преди състезанието бяха насочени към усвояване на знания по GPS ориентиране чрез пътешествията „Галилео” и „Магелан” и състезанието „Координати 42° 06` N - 25° 13` E Геокешер” . Дни преди отпътуването за китното подбалканско селище състезателите бяха мотивирани от своите ученици с тържествен концерт посветен на светите братя Кирил и Методий – съпокровители на Европа, който се оказа мощен стимул за тяхната психическа нагласа. Надеждата за още по-големи успехи са за Деня на детето – 1-ви юни, когато на отбора на джуниърите предстои нова публична изява в гр. Благоевград.

 Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини