19 °C

Първомайски отбор колоездачи е между шестте най- добри в страната

Христо Кирев

Престижното пето място от I кръг на републиканското първенство по приложно колоездене, проведено в село Челопеч, Софийска област, завоюва петокласникът от ОУ”Св.св. Кирил и Методий” гр. Първомай Христо Кирев. Негова е и основната заслуга за отборното 6-то място постигнато съвместно с Мария Колева, Петя Тошева и Илиян Гегов.

На една ръка разстояние от тях се нареди и втория първомайски отбор съставен от съучениците им Елица Атанасова, Рени Асенова, Екатерина Атанасова, Християн Методиев, Осман Али и Евгени Кръстев. На тях съдиите присъдиха почетната 7-ма позиция.

Успехът бе постигнат както благодарение на усилията на децата, така и на финансовата помощ за проект „Марко Поло” гласувана от ЦОИДУЕМ гр. София. В него бяха заложени професионалните умения на учителите Ваня и Минко Павлови и медицински фелдшер Мариана Василева. Решаваща бе и безрезервната логистична и организационна подкрепа на директорката на училището Елена Добрева в сътрудничество с директора на от ОУ”Св.св. Кирил и Методий” с. Дълбок извор Сребрин Сребрев.

За да стигнат до тук учениците трябваше да преминат дългия път на обученията касаещи правилата на движение, техническо управление на велосипеда, оказване на долекарска помощ и фитнес тренировки за подобряване на физическата подготовка. Последните им усилия преди състезанието бяха насочени към усвояване на знания по GPS ориентиране чрез пътешествията „Галилео” и „Магелан” и състезанието „Координати 42° 06` N - 25° 13` E Геокешер” . Дни преди отпътуването за китното подбалканско селище състезателите бяха мотивирани от своите ученици с тържествен концерт посветен на светите братя Кирил и Методий – съпокровители на Европа, който се оказа мощен стимул за тяхната психическа нагласа. Надеждата за още по-големи успехи са за Деня на детето – 1-ви юни, когато на отбора на джуниърите предстои нова публична изява в гр. Благоевград.

 Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 09.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Този ден ще бъде сравнително добър, но в случай че съумеете да не изразходвате енергията си за незначителни неща. Възможно е да чуете новина, която ще ви накара да се почувствате добре. Вечерта се заемете с нещо, което ще ви раздвижи.
09 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
През по-голямата част от деня ще се занимавате със съществени неща, такива, с които да подобрите живота си. Деловите ви начинания ще продължат да ви държат в кондиция, отговорни и пробудени за всичко, от което бихте могли да спечелите. Подписаните споразумения ще ви осигурят добри печалби за в бъдеще.
09 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
По делови въпроси ще търсите контакти с хора, чиято сфера на интереси съвпада с вашата. Ще срещнете разбиране сред близките си, за голяма част от доходите в семейството заслугата е ваша. С логичните си анализи ще привлечете вниманието на важен за вас човек. Последващото развитие на събитията ще бъде във ваша полза.
09 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Имате планове, които ще подтикнат към конкретни действия. При някои от вас те ще са насочени в професионалната сфера, други ще търсят подходящи партньори или нова работа. Във всички случаи няма да ви бъде непосилно трудно, подготвени сте за по-сложни ситуации. Най-важно е да запазите присъствие на духа и в спокойна обстановка да вземате решенията си.
09 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате планове за разширяване на дейността си, но е по-добре да ги оставите за по-късен етап. Бъдете търпеливи, ще дойде и вашето време. Концентрирайте се върху друго, също интересно занимание. Подготвени сте и бихте могли да се разгърнете пълноценно на това ви поприще. Материални придобивки.
09 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Деловите срещи ще преминат успешно и ще можете да защитите в голяма степен интересите си. Заложете на уменията си да убеждавате и тактично насочвайте разговора в изгодната за вас посока. Ще напредвате, стига да не се колебаете дълго. Предстоящо пътуване, преместване или друго организирано мероприятие ще ви ангажира с организацията по него.
09 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Работата ще ви спори и ще ви носи удоволствие. С пораснали финансови възможности ще се погрижите и за развлеченията на близките си. Имате добър тонус, но нещо дълбоко в душата ви кара да тъгувате. Бъдете искрени пред себе си и дайте предимство на скритите си желания. Удовлетворявайки ги ще се почувствате щастливи.
09 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
На работното място ще се чувствате в свои води, изненадите няма да ви стресират и с рутина ще отх-върляте задачите си. Финансовите ви възможности ще по-раснат и с желание ще се погрижите за удобството на близките си. Не ви липсва настроение, но нещо дълбоко в душата ви кара да тъгувате. Бъдете искрени пред себе си.
09 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не прекалявайте в старанието си да обяснявате на околните личните си проблеми. Каквито и да са те, всеки има нужда от малко спокойствие. Още повече, че повечето от вашите са въображаеми, затова не се учудвайте, ако не ви разбират. Можете да си бъдете взаимно полезни с човек, който е близък до вас, но с активни действия.
09 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Делови разговори и нова информация по развитието на конкретни проекти ще повишат интереса ви към тях. Занимаващите се с бизнес ще постигнат споразумение, с което ще ускорят финансова сделка или придвижат напред друга договореност. Дайте подкрепата си за някой, чиито проблем е от областта, в която сте силни.
09 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще получите сили и ще се измъкнете от една ситуация, като направите правилния избор. Отдайте заслуженото и на хората, които ви подкрепят и насърчават. Ако желаете да запазите вниманието на човека до себе си му покажете, че го уважавате и цените. Вътрешното ви усещане за нещата ще ви подскаже как да се справите с несигурността си.
09 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Гледайте на промените, като на добра възможност да се справите със затрудненията си. Правете го за доброто на всички онези, които обичате. С позитивното си присъствие ще подобрите климата в семейството. Не обвързаните ще постигнат съгласие с партньора си и ще направят сериозна крачка към общото си бъдеще.
09 юли 2020
Последни новини