14 °C

Първомайски отбор колоездачи е между шестте най- добри в страната

Христо Кирев

Престижното пето място от I кръг на републиканското първенство по приложно колоездене, проведено в село Челопеч, Софийска област, завоюва петокласникът от ОУ”Св.св. Кирил и Методий” гр. Първомай Христо Кирев. Негова е и основната заслуга за отборното 6-то място постигнато съвместно с Мария Колева, Петя Тошева и Илиян Гегов.

На една ръка разстояние от тях се нареди и втория първомайски отбор съставен от съучениците им Елица Атанасова, Рени Асенова, Екатерина Атанасова, Християн Методиев, Осман Али и Евгени Кръстев. На тях съдиите присъдиха почетната 7-ма позиция.

Успехът бе постигнат както благодарение на усилията на децата, така и на финансовата помощ за проект „Марко Поло” гласувана от ЦОИДУЕМ гр. София. В него бяха заложени професионалните умения на учителите Ваня и Минко Павлови и медицински фелдшер Мариана Василева. Решаваща бе и безрезервната логистична и организационна подкрепа на директорката на училището Елена Добрева в сътрудничество с директора на от ОУ”Св.св. Кирил и Методий” с. Дълбок извор Сребрин Сребрев.

За да стигнат до тук учениците трябваше да преминат дългия път на обученията касаещи правилата на движение, техническо управление на велосипеда, оказване на долекарска помощ и фитнес тренировки за подобряване на физическата подготовка. Последните им усилия преди състезанието бяха насочени към усвояване на знания по GPS ориентиране чрез пътешествията „Галилео” и „Магелан” и състезанието „Координати 42° 06` N - 25° 13` E Геокешер” . Дни преди отпътуването за китното подбалканско селище състезателите бяха мотивирани от своите ученици с тържествен концерт посветен на светите братя Кирил и Методий – съпокровители на Европа, който се оказа мощен стимул за тяхната психическа нагласа. Надеждата за още по-големи успехи са за Деня на детето – 1-ви юни, когато на отбора на джуниърите предстои нова публична изява в гр. Благоевград.

 Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 31.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Нуждаете се от глътка въздух и спокойствие, за това не се колебайте да оставите работата и да си починете днес. Близостта на природата ще ви зареди с енергия, както и да се забавлявате според нуждите си. Предстои да вземете решение по въпроси, касаещи и други хора. Финансовото ви състояние ще се подобри.
31 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
През днешния ден неколкократно ще благодарите на късмета си. Наистина пред вас се откриват прекрасни шансове, които ще бъдат умело използвани от комбинативната ви мисъл. Отделете част от времето си за вашите близки, те имат нужда от вас.
31 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Пренебрегвате нещо планирано днес, за да успеете да изпълните друг свой ангажименти и това ще внесе объркване в предварителните ви планове. Въпреки това ще съумеете да се ориентирате навреме кое е най-добре за вас и как трябва да го свършите. Добре ще е ако не пренебрегвайте съветите на околните, защото и другата гледна точка може да се окаже ценна за вас.
31 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Променете виждането си по въпросите, които ви тревожат и ще откриете решение на проблемите. Не всичко е такова, каквото изглежда на пръв поглед. С радост ще приемете подкрепата на някого, тя е важна и по други причини. Присъствието му ще ви окуражи и вдъхнови до степен да отключите скрити у себе си качества.
31 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Времето няма да ви стигне за всичко, което предвиждате да свършите днес. Живейте спокойно, скоро ще получите това, за което се борите. Дайте си отговор на въпроса, защо постигате едно, а друго не, при положение, че сте еднакво отговорни. Може би още не е дошъл момента, не мислите ли?
31 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Пътуванията са добра възможност да изчистите мислите и се заредите с нови впечатления. За удоволствие или работа, но във всички случаи с желание. Не сте застрашени от разочарования, за това добре обмислете детайлите и не избързвайте в решенията си. Оставете се усещанията да ви отведат на подходящото за случая място.
31 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
В чудесна форма сте. Няма причини да се отказвате от кратко пътуване или някаква друга промяна. Афинитетът ви към авантюри на работното място днес ще ви въвлече в забавна ситуация. Не подценявайте човека срещу вас. Не можете да сте сигурни какво се крие зад красивата външност.
31 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Днес като че ли ще обръщате внимание единствено на грешките и на недостатъците на околните. Помислете, че и собствения ви характер не е лек и се опитайте да улесните близките си. Необходима ви е почивка, натрупало ви се е прекалено много раздразнение.
31 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
За повечето от вас стоенето в къщи днес би било чиста загуба на време. Навън ви очакват интересни събития и разнообразие, за което отдавна копнеете. Не пренебрегвайте случайността, която ви е приготвила вълнуващи преживявания. Прекарвате ценни мигове със своя сърдечен партньор. Радвате се на споделени чувства.
31 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Мнозина от вас ще се занимават с интересна дейност. Въпросите, които не са ви ясни оставете за идващите дни. Посветете времето си на дома и близките ви. Направете деня им спокоен и весел. Спазете традицията и се докоснете до християнските символи на вярата.
31 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Денят едва ли ще се различава с нещо особено, освен ако вие не се постараете да го направите интересен. Направете промени в дома си, които ще освежат обстановката така, както и настроението ви. Вечерта поканете приятели на вечеря, сготвена от вас.
31 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Душата ви жадува за разнообразие и днес може би ще го откриете извън сферата на професионалните си ангажименти. Не прибързвайте с критичните си преценки за непознати. Ще ви потърсят за компетентен съвет и резултатът му може да повлияе положително на банковата ви сметка. Очакват ви вълнуващи предложения от хора, за чието съществуване вие отдавна сте забравили.
31 окт 2020
Последни новини