Организацията за почистването трябваше да е друга, според активисти

Виктория Ангелова

Организацията за националната кампания „Да изчистим България за един ден“ трябваше да бъде друга – казва Виктория Ангелова. Според ентусиастите е трябвало предварително да бъдат обявени всички места, от които е имало нужда да се съберат отпадъци. Разгласата е била слаба. Много повече деца и ученици биха дошли, ако знаеха повече за кампанията – смята Вики.Тя е ученичка в 9 клас и заедно с още 10 свои връстници активно се включи в инициативата. Те са приятели, компания, обичат да се разхождат в свободното си време, често излизат на пикник. Идеята дошла спонтанно. Вики отишла до общинска администрация и записала младежите за участие. Но до последно не знаели къде ще чистят. Разочарована е и от пренебрежителното отношение на възрастните – „Канихме хората да се присъединят към нас, а те ни отговаряха, че вече са почистили около техните домове. Гледаха ни все едно, че сме направили нещо неразумно.

В района на канала, където са чистили, са открили какви ли не боклуци – обувки, дрехи, най- много са били пластмасовите бутилки. Събрали са над 30 чувала с отпадъци и отделно голяма купчина със стъклени шишета. Ако трябваше сами да избират къде да почистят, може би биха избрали същото място.

За Виктория Ангелова, Виктория Панайотова, Ива, Доника, Таня, Мирослав, Слави, Антония, Мария, Йорданка и Атанас 12 май ще остане един хубав ден, изпълнен с много закачки и споменът, че са свършили нещо полезно.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини