Талантите на Първомай се забавляваха

За втори път в рамките на майските тържества, на концерт на вокални, танцови и театрални състави, се събраха деца от всички училища в Първомай. Присъстващите се забавляваха – пяха и танцуваха заедно с изпълнителите на сцената. Центърът за сценични изкуства към ОНЧ“Св.св. Кирил и Методий“ показа наградата си от фестивала „Рошавата котка“и представи „Как едно петле се разболяло и без него слънцето изгряло“. Пяха вокални групи и танцуваха децата от НУ“Христо Ботев“, СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ и ОУ“Св.Св. Кирил и Методий“. „Балкански синдром“ представиха театралите на ПГСС „Васил Левски“.

Ето какво споделиха част от ръководителите и зрителите в залата:

Сияна Антонова : Това е една много хубава идея. Децата се забавляваха и се изявиха в една доброжелателна атмосфера. Аплодисментите бяха за всички и публиката се радваше на участието на децата от всички училища. Този концерт поддържа духа на участниците, те се почувстваха наградени за положения през годината труд и са мотивирани да работят и през следващата. Децата искат изява. Лично за мен това е представата ми за приятно преживяване - естетическо удоволствие и радост за очите –естетическото удоволствие това е хубавата музика, а радостта за очите- костюми, прецизни съчетания и танци. Видя се творчеството на всеки ръководител, потвърди се стила му. Необходими са ни нови идеи- както при големите от ПГСС. Единствено ми се иска по-добро техническо обезпечаване, за да може ръководителите да сме по- спокойни.

Миглена Стоева: Много ми хареса, но малко гласност имаше за проявата. Дойдоха само родители и приятели на някои участници. За да има по- голям стимул за децата, те трябва да дойдат да и да видят. Но тези, които бяха залата се забавляваха и това е важно.

Ваня Павлова: Съвместната изява на състави от различни училища винаги е необходима, за да може да си „сверим часовниците“, да обменим идеи. Преди 24 май и в края на учебната годината един такъв концерт е мобилизиращ за децата. Хареса ми, че имаше разнообразие – малки и големи, от всички изкуства се събраха. Много полезна среща.

Янка Здравчева, представител на Лайнс клуб, готов да подпомага дейности свързани с деца: Има много талантливи деца и е добре, че имат възможност да се изявят. Беше много весело. Гледах как малките танцуваха и се забавлявах с тях.

а Първомай се забавлява

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини