Братя Галеви издирвани с червена бюлетина на Интерпол

Всеки момент се очаква да бъде издадена европейска заповед за арест и след това заповед за международно издирване на Пламен Галев и Ангел Христов, съобщи пред БНТ главният секретар на на МВР Калин Георгиев. Той уточни, че международното издирване е така наречената червена бюлетина на Интерпол.

Георгиев заяви, че МВР е последната институция, която има отношение по темата за така наречените братя Галеви.
ако знаех къде са Галеви, щях да изпратя колегите си да ги задържат. Главният прокурор и министърът на правосъдието направиха коментар вече по темата. Имаме проблем в закона, законова вратичка и може би липса на гъвкавост в съдебната власт", подчерта главният секретар, цитиран от БГНЕС.
Вече стана ясно, че тъй като ВКС произнася присъдата си не в присъствието на подсъдимите в съдебната зала, е нямало как двамата да бъдат арестувани.

Преди дни обаче премиерът Бойко Борисов се закани, че рано или късно дупиншките бизнесмени, които бяха осъдени за рекет, ще бъдат задържани.

Калин Георгиев заяви още, че се надява Галев и Христов да бъдат сполетени от съдбата на Христофорос Аманатидис-Таки - да бъдат предадени на правосъдието. Издирваният почти 4 години наркобос преди дни беше арестуван в Дубай, след като беше пусната именно такава международна заповед на Интерпол.
"Задържането на Таки е плод на съвместни действия. Няма значение коя е службата, която извършва задържането, важен е крайният резултат, пикантериите са без значение за МВР. Таки не се е предал, а е бил задържан", уточни Георгиев по повод появилата се такава информация в медиите. 

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини