Второ място за децата с болното петле

Мира, Ники, Янка, Тоско, Мишо, Пам (почти скрита), Нели, Алекс и Радо

Малчуганите от Центъра сценични изкуства към ОНЧ“Св.св. Кирил и Методий“ заеха второто място в раздел театър за малки на фестивала „Рошавата котка“ в Пловдив. Въпреки перипетиите и наложилите се в последния момент промени, децата се представиха отлично и впечатлиха журито. Те получиха грамоти за участие, фанелки с логото на фестивала и малки подаръци, а ръководителката Теодора Кирякова беше наградена с грамота и купа за второто място.

Рошавата котка е фестивал за детско и ученическо творчество. Децата се състезават в различни направления – изобразително изкуство, музика, танц и театър и са разделени в две възрастови групи – до и над 12 години. Организатор е Ротаракт клуб и Драматичен театър – Пловдив.

Първомайската група се представи с приказката на Мая Дългъчева „Как едно петле се разболяло и без него слънцето изгряло“. Всички, които желаят, могат да видят миниспектакъла на 15 май от 17 часа в пленарна зала на Общинска администрация. А от 18.30 "Балкански синдром" ще представят  големите от ПГСС

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини