"Еском" скоро ще има собствен офис в Първомай

Първа копка на нов офис в Първомай направиха собствениците на фирма „Еском“- Шени Делчева, Росен Пеянков и Цветан Рачев. Ако всичко върви по план, до 18 месеца, абонатите на доставяния от тях Интернет и кабелна телевизия, ще плащат за услугата на ул. „Бр. Миладинови-юг“40а - зад Ловния дом. На събитието бяха поканени и присъстваха първият частен клиент- Иван Киряков и първият фирмен - Общинска администрация- Първомай, представена от настоящият кмет.

„Еском“ стъпва в Първомай през недалечната 1998. Връстниците на това събитие – 14-годишните момчета и момичета, навярно не могат да си представят, че по-възрастните сме общували без да ползваме глобалната мрежа и че по телевизията сме правили избор между два канала.

С цел да бъде популяризирана услугата доставка на Интернет, с помощта на Костадин Момчилов през 2000-ната година е издаден вестник „Интернет в Първомай“. Той се разпространява безплатно и е рекламно издание на „ЕСКОМ“ и фирмата на Иван Бонев „Ваникс“, която тогава притежава изключително модерна за времето си интернет зала. „Спайдър“. Заглавната статия е „Първомай се свърза със света“:

„Светът най-после се доближи на един поглед от нас, след като най-после Първомай получи истинска интернет-връзка. Преди няколко дни местният интернет-доставчик, хасковската фирма „Еском“, пусна в действие релейна връзка, която осигури 128-килобитова лента на тукашните интернет-маниаци. Изненадани от невижданата скорост „сърфисти“ звъняха в офиса на фирмата с въпроса: „Какво става? Върви като стрела!“. Отговорът е: „Така ще бъде оттук нататък!“

Изданието вече има антикварна стойност. В него е разказана историята на достъпа до интернет в Първомай. Обяснена е необходимостта от глобална мрежа за работа в офиса, превръщането на интернет от лукс в необходимост за домашно ползване. Читателите са можели да намерят полезни съвети за избор на доставчик, за това как да освободят десния клавиш (помните ли, че имаше такъв проблем?) и не на последно място загрижени за здравето на сърфистите, редакторите препоръчват и редовен спорт.

Днес „Еском“ стои здраво на пазара на интернет услуги в Първомай. Ползват ги стотици абонати, голяма част от тях са с договор за ДУО пакет. И както преди 12 години писа „Интернет в Първомай“: „Кредото на компанията е да гарантира качество на продуктите и услугите, които предлага, а задоволяването на изискванията на клиента стои в основата на нейните интереси.“

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини