Митков остава лидер на червените, ще привлича млади

Николай Митков

Редовната отчетно-изборна конференция на БСП- Първомай избра за председател на местните социалисти Николай Митков. След провала на последните избори и подадената от Мария Бакова оставка, той пое организацията и изпълняваше длъжността до подготовката на форума, а сега остава на това място през следващия 4-годишен мандат. Избран беше и Общински съвет, обновен на 70%.

В отчета на Митков беше разгледана обществено – политическата и икономическа обстановка в страната и общината. Кризата, според социалистът, се задълбочава в следствие на управлението на ГЕРБ и водената от нея политика на защита на монополизма и подкопаване устоите на социалната държава, а настоящото управление се характеризира със засилващ се централизъм и полицейщина. В светлината на последните избори беше определен и профилът на избирателя от първомайска община – център –ляво. За това и повечето кандидатите са разчитали на левите избиратели и е имало разпиляване на гласове, голяма част от които са привлечени от настоящият кмет. Местното управление Митков описа като задълбочаваща се финансова криза и очакванията му са годината да завърши с огромни пасиви за бюджета, получени в следствие на огромни глоби и наложени лихви по необслужван заем.

Основните задачи, стоящи пред партийната организация са три – Привличане на млади членове и симпатизанти и подмладяване на членския състав; отваряне към различни граждански организации – пенсионерски клубове, на инвалиди, религиозни общности, ромски структури и др.;търсене на подходящи за коалиране партньори на местно ниво. Това са трите стъпки, чрез които социалистите искат след парламентарните избори да станат политическа сила № 1 в общината.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини